Teknoloji

Bluetooth 3.0 + HS resmiyet kazandı, transfer hızı 802.11 mertebesine taşındı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bluetooth-3-dot-0-tc-cam-smBluetooth 3.0 ile ilgili dedikodular doğru çıktı ve Bluetooth SIG Bluetooth’un yeni standardını bugün resmileştirdi. Bluetooth 3.0 + HS olarak adlandırılan yeni standart WiFi modülleri ve yönlendiriciler tarafından da kullanılan 802.11 protokolü sayesinde daha önceki Bluetooth standartlarından daha yüksek mertebelerde transfer hızları sunuyor.

Yeni standart ile birlikte Bluetooth yeni bir boyut kazanıyor, daha önce genellikle bir telefondan diğerine resim aktarmak için kullanılan bu standart artık kameralardan HDTV’lere, bilgisayarlardan kişisel medya oynatıcılara, ultra mobil PC’lerden yazıcılara veri aktarımında kullanılabilecek. 802.11 Protocol Adaptation Layer (PAL – Protokol Uyum Katmanı) sayesinde veri transfer hızı 24 Mbps’ye kadar arttırılıyor. Bluetooth SIG’nin konu ile ilgili hazırladığı basın bülteninin Google çevirisi ve Bluetooth 3.0 videosu yazının devamında…

Video: Bluetooth 3.0 + HS

Basın Bülteni / Google çevirisi

BLUETOOTH 3.0 ile Bluetooth teknolojisini GETS Faster

802,11 Sürüm 3.0 Global Kablosuz Standart ile Bluetooth SIG ekler Hız, Bandwidth

TOKYO – 22 Nisan, 2009 – yıllık Bütün Eller Tokyo’da bu hafta Toplantısı Gönderen, Bluetooth SIG <http://www.bluetooth.com> resmen Bluetooth Çekirdek Spesifikasyonu Sürüm 3.0 kabul + High Speed (HS) <http:// www.bluetooth.com / Bluetooth / Ürünler / Bluetooth_High_Speed_Technology.htm> veya Bluetooth 3.0. Aynı kablosuz Bluetooth deneyimi sağlayan popüler kısa menzilli kablosuz iletişim teknolojisi Bu son iterasyonundan hız için tüketicinin ihtiyacı karşıladığını – hızlı. Tüketici elektroniği ve ev eğlence cihazları üreticiler artık video, müzik ve tüketiciler bekliyoruz hızlarda cihazlar arasında kablosuz fotoğraf büyük miktarda göndermek için, ürün inşa edebilirsiniz.

Bluetooth 3,0 802.11 radyo protokolünden hızı alır. 802.11 Protokolü Adaptasyon Katmanı (PAL) dahil edilmesi sağlayan 24 Mbps yaklaşık hızda veri transferi ve akış arttı. Ayrıca, Bluetooth 3,0 dahil mobil cihazlar + HS güç tasarrufu gelişmiş güç kontrolü nedeniyle artan inç yerleşik gerçek olacak

“Ricky Bobby Talladega Nights, bu son sürümü gibi doğan hızlı gitmek ‘olduğu,’ Mike’s Blog <http://www.bluetooth.com/Bluetooth/SIG/Mikes_Blog_1.htm>, Doktora, icra müdürü söyledi Bluetooth SIG. 802.11 radyo kullanarak doğal bir seçenek olarak her iki üyelerinin ve tüketicilerin verimliliği sağlar – üyesi olduğu cihazlarda zaten dahil olan iki radyo ve daha fazla fonksiyon elde ve Bluetooth 3.0 ile tüketici + HS ürünleri alacak nasıl bağlanmak değiştirmeden bilgilerin hızlı değişim. Biz PAN olanakları genişletmek için heyecanlıyız. ”

Bluetooth teknolojisinin bu yeni sürümü mevcut 2,1 özünde bulunan nitelikleri dayanmaktadır + Basit dahil EDR sürümü, Güvenli Eşleştirme ve yerleşik, otomatik güvenlik. Ve theBluetooth özellikler, v3.0 tüm sürümlerinde olduğu gibi + HS geriye uyumluluğu yararına olan etkinleştirdikten geliştiriciler, üreticiler ve tüketiciler sağlar hem genişleme ve teknoloji geliştirme her yeni özellikler sürümü ile. Sonra ürünler, tüketiciler için diğer Bluetooth ile uyumlu olan bu cihazlar öğrenmenin en kolay yolu, pazara ulaşmak cihazlar etkin Bluetooth Aygıtı Kılavuzu ziyaret edecek <http://gadgetguide.bluetooth.com/>.

Uygulamalar
Bluetooth versiyon 3.0 ‘ın availability + HS, tüketiciler kendi cihazları ve başkalarının güvenilen cihazlar arasında kablo ve teller için gerek kalmadan video, müzik ve fotoğrafların büyük veri dosyaları taşımak için bekleyebilirsiniz. Bazı uygulamalar olacak tüketici deneyimi şunlardır:
Kablosuz toplu bilgisayar ve müzik çalar veya telefon arasında müzik kütüphaneleri senkronize
Bir yazıcı veya PC için Toplu indirme fotoğraflar
Kamera veya bilgisayar veya televizyon telefonunuzdan video dosyalarını gönder
Konaklama
Belirlenmesine ve Bluetooth SIG resmi kabulü ürün yaşam sadece ilk adım. Haberler çıkışı bugün kablosuz çip üreticileri ve Bluetooth SIG üyesi şirketler Atheros kimden <http://www.atheros.com>, Broadcom <http://www.broadcom.com> ve CSR <http://www.csr.com> İkinci adım – cihaz üreticilerine silikon çözümler elde gösterir – zaten devam ediyor. Tüketiciler için sonu ürünler pazarında 9 ila 12 ay olması bekleniyor.

Teknik Özellikler
Bu yeni özellikler sürüm birçok önemli geliştirmeler içerir (daha fazlası burada <http://bluetooth.com/Bluetooth/Technology/Basics.htm> – sayfa üye girişi gerektirir) öğrenmek:
Genel Alternatif MAC / PHY (AMP)
802,11 Protokolü Adaptasyon Katmanı (PAL)
Genel Test Metodolojisi
Gelişmiş Güç Denetimi
Unicast Connectionless Veri

Bluetooth ® Kablosuz Teknolojisi Hakkında
Bluetooth kablosuz iletişim teknolojisi, elektronik cihazlar, geniş bir alanda kişisel bağlantı için küresel kısa menzilli kablosuz iletişim standardıdır. Teknoloji geliştirmek için, kendi doğasında olan güçlü açık – küçük form faktörü radyo, düşük güç, düşük maliyet, dahili güvenlik, sağlamlık olarak, kolay kullanımı, bina ve özel ağ yetenekleri devam ediyor. Fazla sekiz yeni Bluetooth ürünleri her iş günü ve nitelikli fazla 19 milyon Bluetooth birimleri haftada sevkıyat bulunmaktadır sağladı. Bu pazarda iki milyar Bluetooth cihazları üzerinde ve bu sayı her gün tırmanıyor, geliştiriciler için tek kanıtlanmış kablosuz seçim yapıyoruz, ürün imalatçıları ve tüketiciler dünya.

Bluetooth SIG Hakkında
Bluetooth Özel İlgi Grubu (SIG), lider bir telekomünikasyon, bilgisayar içinde oluşan, tüketici elektroniği, otomotiv ve ağ endüstrileri, Bluetooth kablosuz iletişim teknolojisinin gelişimi sürüş ve pazar için getirmekte. Bluetooth SIG Promoter grup şirketleri Ericsson, Intel, Lenovo, Microsoft, Motorola, Nokia ve Toshiba birlikte üzerinde 11000 ilişkilendirin ve Adopter üye şirketleri ile birlikte yer alıyor. Bluetooth SIG, Inc karargahı Bellevue, Washington, ABD daha fazla bilgi için şu www.bluetooth.com <http://www.bluetooth.com> <http://www.bluetooth.com/ <http: lütfen bulunmaktadır / / www.bluetooth.com/>>.

Bluetooth kelime işareti ve logo ve tescilli markalarıdır Bluetooth SIG, Inc ait olduğunu

bluetooth-3_0-graph-chart-2

İLGİLİ HABERLER