Teknoloji

Blue Origin ünlü isimleri uzaya götürmeye devam ediyor

blue origin

Blue Origin, bir sonraki insanlı uzay uçuşunu 23 Mart’ta gerçekleştirecek. Bu uçuşun yolcularından birisi de ABD’nin popüler TV programlarından Saturday Night Live’ın yıldızı Pete Davidson olacak.

Davidson şu sıralarda magazin yıldızı Kim Kardashian’ın sevgilisi olarak adından bir hayli söz ettiriyor. Uzay yolculuğu, ünlü komedyenin başka bir boyutta daha konuşulmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Blue Origin’in uzay aracı New Shepard, toplamda yirminci yolculuğunu gerçekleştirecek. Bu uzay aracının dördüncü insanlı yolculuğu olacak.

SpaceKids Global’ın kurucusu Sharon Hagle ve eşi Mark Hagle, melek yatırımcı ve eski Party America CEO’su Marty Allen, North Carolina Üniversitesi’nden Jim Kitchen ve Commercial Uzay Teknolojileri şirketinin başkanı Dr. George Nield, New Shepard’ın Davidson dışındaki yolcuları arasında yer alıyor.

Blue Origin daha önce de ünlü isimleri uzaya götürmüştü. Şirketin ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve kadın havacılığının sembol isimlerinden Wally Funk, temmuz ayındaki ilk yolculuğa katılmıştı. 90 yaşındaki oyuncu William Shatner ise ikinci yolculukla uzaya gitmiş ve uzaya giden en yaşlı kişi unvanını almıştı. ABD’nin popüler TV programlarından Good Morning America’nın (Günaydın Amerika) sunucusu Michael Strahan ise üçüncü uçuşun yolcularından biri olmuştu.

İLGİLİ HABERLER