Teknoloji

Blue Origin tarafından hazırlanan roketin ilk test uçuşu gerçekleştirildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon CEO’su Jeff Bezos’un sahibi olduğu Blue Rocket isimli şirket de roket çalışmaları yürütüyor. Blue Origin’in hazırladığı ilk roket olan New Shepard, Teksas’ta bulunan bir hava üssünden gerçekleştirilen kalkışla ilk kez test edildi.

Blue Origin’in amacının ucuz uzay uçuşu araçları yaratmak olduğu belirtilirken, şirketin başkanı Rob Meyerson geçtiğimiz ay içinde yaptığı bir açıklamada test uçuşlarına 2015 içinde başlamayı planladıklarını belirtmişti. Meyerson o dönemde test uçuşlarının başlangıcı için kesin bir takvim vermese de, uçuşun gerçekleştirilmiş olması Blue Origin’in çalışmalarının tahmin edilenden daha ileri bir noktaya geldiğini gösteriyor.

Test uçuşunun ardından Blue Origin’in web sitesi aracılığıyla bir açıklama yapan Jeff Bezos, testin başarılı geçtiğini belirtti, ancak yaşanan bir problemden de bahsetmeyi ihmal etmedi. Test uçuşundaki amaçlarından birinin yeniden kullanılabilirlik olduğunu söyleyen Bezos, hidrolik sistemin inişte yaşanan bir problem nedeniyle modülün yeniden kullanımının mümkün olmayacağını dile getirdi.

Üç kişilik bir kapasitesi olsa da, New Shepard’ın uçuşu mürettabatsız gerçekleştirildi. 100 kilometrelik yüksekliğe çıkan New Shepard’ın bir dizi testin ardından insanlı uçuşlara başlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER