Teknoloji

Blue Origin New Shepard ile başarılı bir uzay yolculuğunu daha tamamladı

blue origin new shepard

Blue Origin, geride kalan hafta sonu altı kişilik bir mürettebatı ilk kez başarıyla uzayın sınırlarına gönderdi. Amazon patronu Jeff Bezos tarafından kurulmuş olan şirket, NS-19 görevinde bir Amerikan futbol yıldızı ve bir astronotun kızı da dahil olmak üzere özel astronotlardan oluşan bir mürettebatı, Dünya ile uzay arasındaki sınıra 10 dakikalık bir uçuşla gönderdi.

Blue Origin New Shepard roketinin kullanıldığı uzay görevi, Teksas’taki Van Horn’dan 11 Aralık Cumartesi günü Türkiye saatiyle 18.00’de havalandı. Mürettebatın tamamı, bir baba ve çocuğu da dahil olmak üzere dört ücretli yolcudan oluşuyordu. İlk kez böyle bir çift aynı uzay uçuşunda uçtu. Ücretli yolculara ek olarak Blue Origin konukları; ilk ABD’li astronot Alan Shepard’ın kızı Laura Shepard Churchley ve eski New York Giants Amerikan futbolu yıldızı ve şu anki TV sunucusu Michael Strahan da mürettebat arasında yer aldı.

Strahan, Twitter hesabından uçuşundan sonra bir videosunu yayınladı. “Gerçeküstü olduğunu söylemeliyim!” diyor. “Bu inanılmaz. Tarif etmek bile zor. Hazmetmesi biraz zaman alacak ama daha iyi olamazdı.”

Uçuş Blue Origin tarafından internet üzerinden canlı yayınlandı. İzleyemeyenler için uçuşun canlı yayınının tekrarı aşağıda yer alıyor:

Blue Origin CEO’su Bob Smith yaptığı açıklamada “Bugün harika bir uçuş yaptık. Bu, New Shepard programı için harika bir yılda gerçekleşen altıncı uçuşumuzdu. Uzaya 14 astronot uçurduk, aya iniş sensörlerini test eden bir NASA yük uçuşunu gerçekleştirdik ve sertifika test uçuşlarımızı tamamladık.” dedi. “Bu önemli başarılar için yük müşterilerimize, astronotlarımıza ve tabii ki Team Blue’ya teşekkür etmek istiyorum. New Shepard’ın her uçuşunun emniyetli ve güvenilir olmasını sağlayan bu kendini işine adamış ve çalışkan ekibin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Ve bunun sadece başlangıç olduğunu söylemek eğlenceli.”

İLGİLİ HABERLER