Eğlence

Blu-ray disk satışları 2009’un ilk yarısında yüzde 91 arttı

Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

blu-ray-winner-emblem-rm-engGeçtiğimiz Mayıs ayında yapılan bir araştırma Blu-ray satışlarının 2009’da yüzde 72 artacağını ortaya koyuyordu, en azından ABD’de… Ancak görünüşe göre, yüksek çözünürlüklü diskler sanılan da daha iyi iş yapıyor.

Digital Entertainment Group’un araştırmalarına göre Blu-ray disk satışları geçen yıla göre yüzde 91 artış göstererdi. Toplam satış geliri 407 milyon $ olarak gerçekleşti. Ekonomik küçülmenin yaşandığı bir ortamda sergilenen bu performans oldukça etkileyici. Blu-ray disk kiralama da yüzde 61, dijital dağıtım ise yüzde 21’lik bir artış gösterdi. Bütün bu olumlu rakamlara rağmen tüketicilerin önceden kaydedilmiş eğlence kalemlerine harcadığı miktar yüzde 3.1 azaldı, net kâr ise yüzde 2.2 düştü.

İlgili – CNET News

Günün Öne Çıkan Fırsatları

İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
Satın Al
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Satın Al
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Satın Al
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl