Manşetler

Bloomberg: Bir Apple mühendisi iPhone 4 anteni konusunda şirketini önceden uyarmış

Bugün iPhone 4’teki anten problemiyle ilgili bir açıklama yapması beklenen Apple hakkında Bloomberg’in aktardığı bir haber anten probleminin önceden farkedilmiş olabileceği ihtimalini açığa çıkarıyor. Bloomberg’in “olayla yakından bir ilgili kaynağa” dayandırarak verdiği habere göre Apple’ın anten uzmanı Ruben Caballero Apple yönetimine iPhone 4’ün anten tasarımının alış problemlerine, çağrıların düşmesine ve ciddi mühendislik zorluklarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunmuş.

Caballero Apple’da uzman mühendis olarak çalışan ve elinin altında bir sürü anten patenti barındıran bir kişi. Her ne kadar hikayenin tamamını bilmesek de, iddialarının Apple’ın kendi yaptığı testlerle çürütülmeye çalışıldığını düşünüyoruz. Ayrıca Bloomberg’in haberinde başka bir kaynaktan aktarılan iddialar da yer alıyor. Buna göre Apple’ın işbirliği içinde olduğu bir mobil operatör antenle ilgili çekincelerini cihaz piyasaya çıkmadan önce Apple yetkililerine aktarmış.

Apple ve Caballero, Bloomberg’in haberi hakkında bir açıklamada bulunmadılar. Bakalım Apple’ın bugün düzenleyeceği basın toplantısında konuyla ilgili neler söylenecek.

İlgili – Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER