Teknoloji

Bloglovin’ iPad ve Android uygulamalarını yayınladı

Google’ın 1 Temmuz itibarıyla Reader’ı kapatacağını açıkladığı günden beri RSS okuyucu pazarında adeta bir ”altına hücum” yaşanıyor. Google Reader’dan boşalan tahta oturmaya çok sayıda RSS okuyucu servisi aday olurken, RSS’i yoğun haber alımı amacıyla kullananların tercihi Feedly ve NewsBlur gibi uygulamalar olmuştu. Özellikle hız ve verimliliği estetiğe yeğleyen kullanıcılar bu uygulamaları tercih etmişti.

bloglovin-logo-310513

2008’den beri faaliyette olan RSS servisi Bloglovin’ ise rakiplerinden farklı bir yapıya sahip. Servis kendisine moda ve yaşam tarzı bloglarını daha çok takip eden kullanıcıları hedef kitle olarak seçmiş durumda. Şu ana kadar iPhone uygulamasıyla bu kullanıcılara ulaşmaya çalışan servis, etki alanını genişletmek adına iPad ve Android uygulamalarını yayınladı. Bloglovin’ bundan iki hafta önce web uygulamasında da köklü değişikliklere gitmişti.

Kullanıcılarının yüzde 90’ı kadın olan servisin tasarımında da bu oranın etkisi görülüyor. Makalelerin yerleştirilmesinde fotoğraflar ön plana çıkarken, arada bırakılan boşluklar dikkat çekiyor. Bir makaleye dokunulduğu zaman o makale mobile uygun olarak gösteriliyor ve paylaşım seçenekleri de alışılageldiği biçimde sıralanıyor. iPad uygulamasında kullanıcılar küçük bir parmak hareketi yaparak okurken sürekli olarak aşağı kaydırma hareketini yapmaktan kurtuluyor.

Web uygulamasına Android tarayıcılarından gelen yoğun trafiği farketmeleriyle beraber Android’de yer almaları gerektiğine karar verdiklerini söyleyen Bloglovin’ CEO’su Matias Swenson, asıl hedef kitlelerinin geniş ekranları nedeniyle Android telefonlar olduğunun da altını çizdi. Bloglovin’ de önümüzdeki ay kendi RSS servisini hayata geçirmeye hazırlanan Digg gibi Betaworks tarafından fonlanıyor. Aynı ofis binasını paylaşan iki servis arasındaki rekabetin ilginç olacağını söylemek mümkün. Kullanıcılarına ücretsiz olarak hizmet veren Bloglovin’ iş modeli olarak ana liste görünümünün içine reklam ve ön plana çıkarılmış içerikler yerleştirecek.

İlgili >> The Verge, iTunes App Store, Google Play

İLGİLİ HABERLER