Teknoloji

Blocks modüler akıllı saat Kickstarter’da bağışçı avına çıktı

blocks-moduler-akilli-saat-141015

Modüler akıllı saat Blocks’u geliştiren ekip, saat için 250 bin dolarlık destek oluşturma amacıyla bir Kickstarter kampanyası başlattı. Modüler akıllı telefonlar birkaç girişime rağmen henüz popülarite kazanamazken, Blocks’un Londra merkezli geliştirici ekibi akıllı saatlerin modüler teknolojilerin uygulanması için daha uygun bir saha olduğunu düşünüyor.

Blocks modüler akıllı saat için 195 dolar bağışlayanlar, akıllı saatin “çekirdek” kısmına ve bir kayışa sahip olacak. Cebinden 275 dolar çıkaranlar ise akıllı saate monte edilebilecek dört modüle daha erişebilecek. Blocks modüler akıllı saatin sevkiyatının önümüzdeki mayıs ayında başlaması öngörülüyor.

Blocks modüler akıllı saat projesinin duyurusu CES 2015’te gerçekleştirilmişti. Özünde basit ve açık kaynaklı bir akıllı saat olan Blocks, iOS ve Android ile kablosuz olarak eşleşebiliyor ve kullanıcılara bildirimlerini gösterebiliyor. Renkli dokunmatik ekran, ivmeölçer, jiroskop ve sesli kontrol için kullanılan mikrofon Blocks’un bileşenleri arasında bulunuyor. Akıllı saatin yaklaşık 1i5 günlük bir pil ömrüne sahip olması bekleniyor. Blocks, Intel’in geçtiğimiz yıl düzenlediği “Make It Wearable” yarışmasının finalistleri arasında yer alsa da, ekip nihai ürün için Qualcomm ile işbirliğine gitti. Blocks modüler akıllı saat, Snapdragon 400 işlemciyle birlikte gelecek.

Blocks’u çarpıcı hâle getiren ise ekstra modülleri oluyor. Bu modüller sayesinde cihazın pil ömrü yüzde 20 oranında artırılabiliyor, kalp atış hızı sensörü ve GPS akıllı saate eklenebiliyor. Macera modülü ise Blocks’a sıcaklık, rakım ve hava basıncı sensörlerini getiriyor. Kickstarter sayfasına bakıldığında parmak izi modülü, SIM kart seçeneği ve kamera modülünün yolda olduğu görülüyor. Yeni modüller geliştirmek için büyük teknoloji şirketleriyle işbirliğine gittiğini açıklayan Blocks, yazılım geliştirme setini de yakında yayınlayacak.

İLGİLİ HABERLER