Eğlence

Blizzard’ın Steam açılımı Overwatch 2 ile başlıyor

blizzard overwatch 2

Blizzard Overwatch 2 ile PC oyunlarını ilk kez Steam aracılığıyla sunmaya başlıyor. Oyuncular, 10 Ağustos’tan itibaren Overwatch 2’ye Steam üzerinden erişebilecek. Platforma eklenecek diğer oyunlar konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Blizzard’ın başkanı Mike Ybarra imzasıyla yapılan açıklamada, Battle.net’in şirket için bir öncelik olmaya devam edeceğinin altı çizildi; ancak Steam hamlesinin de oyuncuların isteği doğrultusunda atılan bir adım olduğu belirtildi. Overwatch 2’yi Steam üzerinden edinmek mümkün olacak olsa da, oyunu oynamak ve çapraz platform özelliğinden yararlanmak için bir Battle.net hesabına sahip olmak gerekiyor.

Overwatch 2 oyuncuları Steam’deki arkadaş listelerine de ulaşabilecek ve Steam üzerinden arkadaşlarını oyun oynamaya çağırabilecek. Blizzard’dan Steam Deck desteği konusunda bilgi verilmese de, bunun oyuncuları Overwatch 2’yi Steam Deck’te çalıştırmaktan alıkoyması beklenmiyor.

Overwatch 2’de oyuncuları Steam desteği dışında başka yenilikler de bekliyor. PvE görevleri, yeni PvP modu ve yeni bir kahraman Overwatch 2 oyuncularıyla buluşacak. Oyunun yeni güncellemesi: Overwatch 2: Invasion adını taşıyor. Blizzard güncellemenin yeni oyuncular için büyük bir fırsat olduğunu belirtiyor.

Blizzard Overwatch 2’yi takip edecek oyunlar hakkında bilgi vermedi

Blizzard Overwatch 2 sonrasında Steam’e ekleyeceği diğer oyunlar konusunda bilgi vermedi. Şirket sadece gerekli paylaşımın “doğru zamanda yapılacağını” belirtmekle yetindi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER