Eğlence

Blizzard Facebook Live üzerinden oyun yayını yapmaya izin verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blizzard facebook live overwatchOverwatch oynayanlar yakında ne kadar iyi olduklarını Facebook arkadaşlarına gösterebilecek. Oyun geliştiricisi Blizzard ve Facebook arasındaki işbirliği, oyun stüdyosuna tüm PC oyunlarına Facebook Live yayın teknolojisini entegre etme imkanını veriyor. Bu işbirliği sayesinde oyuncular Hearthstone veya Diablo gibi oyunlardaki maceralarını da doğrudan Facebook üzerinden yayınlayabilecek. Bu imkana “Go Live” (Canlı Yayına Başla) adını veren Blizzard, özelliği hayata geçirmek adına çalışmalarına devam ediyor.

Blizzard Facebook Live üzerinden oyun yayınının yanı sıra, Facebook destekli başka bir kolaylığı da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şirketin PC oyunlarında oyunculara Facebook ile giriş yapabilme imkanı sunulacak. Blizzard’a göre bu özellik sayesinde oyunlar sosyal işlevsellik konusunda yeni bir boyut eklenmiş olacak.

Facebook entegrasyonunun hayata geçişi konusunda kesin bir tarih verilmese de, Blizzard özelliğin haziran ayı içinde hayata geçmesini planlıyor. Şirketin kurumsal operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Gio Hunt, oyunculara deneyimlerini başkalarıyla paylaşmalarını kolaylaştıracak özellik ve servisler sunmanın önemli olduğunu belirtti.

Blizzard’ın çatı şirketi Activision da geçtiğimiz ay eSpor platformu MLG.tv için benzer bir özelliğin duyurusunu yapmış ve canlı oyun turnuvalarının Facebook üzerinden yayınlanmasını mümkün kılmıştı.

İLGİLİ HABERLER