Teknoloji

Apple ve Blackmagic iş birliğiyle harici Blackmagic eGPU

blackmagic egpu

blackmagic egpu

MacBook Pro’ları güncelleyen Apple, aynı zamanda daha fazla grafik işlemci gücüne ihtiyaç duyanlar için de özel bir ürün çıkarıyor. Şirket bunun için sinema şirketi Blackmagic ile iş birliğine gitti.

Apple ve Blackmagic’in ortak çalışması doğrultusunda, 8 GB video bellekli Radeon Pro temelli bir harici GPU geliştirildi. Apple, bunun 15 inç MacBook Pro’ya 2.8 kat, 13 inç modele ise 8 kat daha yüksek grafik performansı kazandırdığına dikkat çekiyor.

Blackmagic eGPU’nun iki adet Thundertbolt 3, dört adet USB 3 portu bulunuyor. Bunun yanı sıra bir adet HDMI 2 portu da mevcut. Böylelikle ürün bir yerleştirme istasyonu gibi de çalışıyor. Apple’ın MacBook Pro ile kullanımını tavsiye ettiği LG 5K monitör gibi Thunderbolt 3 ekranları destekleyen ilk eGPU olma özelliğini de taşıyor.

blackmagic egpu

Hepsi-bir-arada eGPU çözümü, diğer kasa tarzı tasarımların aksine kendi kartınızı takmanızı gerektirmiyor. Bu nedenle diğer seçeneklere göre daha az esnek, yükseltme imkanı daha düşük. Ancak daha az alan kaplıyor, daha entegre ve sessiz çalışan bir tasarıma sahip. Böylelikle MacBook Pro’yu, yetenekli bir sanal gerçeklik geliştirme aracına dönüştürebilirsiniz.

Blackmagic eGPU, yurt dışında Apple tarafından 699 dolarlık fiyat etiketiyle sunuluyor. Türkiye’de ise henüz satışa sunulmamış gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER