Teknoloji

BlackBerry’nin yeni cihazı Swype özellikli donanım klavyesi barındıracak

BlackBerry’nin şu anda piyasada varolan geleneksel ürünlere göre biraz daha geniş bir akıllı telefon çıkarmayı planladığı söyleniyor.

BlackBerry-q10-inceleme-00013

BGR sitesinin haberine göre, şirket içinde “Windermere” olarak anılan bu cihaz BlackBerry’nin yeni CEO’su John Chen’in bayraktarlığında akıllı telefon alanında tekrar söz sahibi olmak için geliştirilen oyun planının parçalarından biri olacak.

Windermere, BlackBerry’nin odaklandığı en önemli alanlardan biri olan klavye konusunda önemli iyileştirmeler sunacak, fiziksel klavye kullanmayı sevenler için bu cihaz hoşlarına gidecek bir yazı yazma deneyimi sunacak.

Bu cihazın dört yerine üç satırlık klavye barındıracağı ve her bir tuşun da dokunmaya duyarlı olacağını kaydetti. Tuşlar sanki fiziksel klavye kullanıyormuş gibi basarak yazı yazmaya izin verecek, ancak Swype uygulamasının kullanımına benzer şekilde parmaklarınızı sayılar, semboller ve harfler üzerinde sürükleyerek de yazmaya imkan tanıyacak.

Sözü edilen tarzda yazma deneyimine yazılım tabanlı klavyeden alışkınız, ancak ilk kez donanımsal klavyede böyle bir yöntemi görmüş olacağı gibi görünüyor. Bu tarz bir klavye BlackBerry’nin Windermere cihazını satmasında önemli bir unsuru oluşturabilir.

Yeni klavye nedeniyle Windermere daha geniş bir tasarıma sahip olacak. Cihazın boyutları hakkında herhangi bir paylaşım söz konusu değil, ancak cihazın genişliği sayesinde bir ekranda aynı anda iki uygulamayı yan yana çalıştırmak mümkün olacak.

Windermere ile BlackBerry’nin önümüzdeki eylül ayında çıkaracağı söylenen 64-bit sekiz çekirdekli cihaz arasında bir bağlantı var mı, bu bilinmiyor. BGR’nin söylediğine göre BlackBerry şu anda Windermere’in geliştirilmesi için bir ortak arayışı içinde ve cihaz da henüz prototip aşamasında.

Foxconn ve BlackBerry Aralık 2013’te, birlikte yeni bir akıllı telefon üretmek amacıyla ortaklık anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşmanın Windermere’i kapsayıp kapsamayacağını da şu an için bilmiyoruz. Ancak BGR’nin söylediğine bakılırsa, Foxconn anlaşması Windermere’i en azından şimdilik kapsamıyor gibi görünüyor.

İlgili >> BGR

İLGİLİ HABERLER