Teknoloji

BlackBerry’nin Android telefonu BB10’un birçok özelliğine sahip olacak

blackberry-venice-190815

BlackBerry’nin bir süredir sızıntısı yapılan kızaklı klavyeli akıllı telefonu Venice görünüşte Android’in ham sürümüyle çalışıyor gibi görünüyor, ancak son sızıntı buzdağının görünmeyen kısmının da bulunduğunu gösteriyor.

Twitter’da @evleaks rumuzuyla bilinen ve geçmişte sızıntılarıyla güven kazanmış olan Evan Blass, paylaştığı animasyonlar ve dosya listeleriyle BlackBerry 10 ve BlackBerry Experience Suite deneyim paketinden birçok özelliğin alınacağını işaret ediyor.

BlackBerry Venice deneyiminin merkezinde BlackBerry Hub bulunacak. Burası bütün iletişimin toplandığı nokta olacak; bunun yanı sıra birleştirilmiş takvimler ve kişiler, notlar ve görevler gibi basit özellikler için özelleştirilmiş uygulamalar, BBM gibi BlackBerry’nin favori uygulamaları BlackBerry Venice deneyiminin birer parçaları olacak.

BlackBerry Venice, Android Open Source Project’in parçası bir cihaz olacak, ancak BlackBerry’nin köklerine de bağlı kalacak. Şirket Android’e yapılabileceği katkıları bu cihazla birlikte sergiliyor. Şimdilerde sızan özelliklerin bazılarının BlackBerry Venice çıktığında değişikliğe uğraması veya kaldırılması durumu söz konusu, ancak bunların çoğu Venice çıktığında ön planda olursa, bu durum fazla şaşırtıcı olmayacak.

İLGİLİ HABERLER