Teknoloji

BlackBerry’nin 2011 yılına ait yazılım yol haritası internete sızdı

rim-blackberry-2011-software-roadmapRIM yol haritalarının internete sızmasını engelleme konusunda o kadar da başarılı değil gibi görünüyor. Şirketin bu yıl içinde piyasaya çıkaracağı cihazlarla ilgili detayları daha önce size aktarmıştık. BlackBerry üreticisinin sadece donanımları değil yazılımlarıyla ilgili ayrıntılar da zamanından önce internete sızıyor. n4bb sitesindekiler RIM’in 2011 yılına dair yazılım planlarıyla ilgili ayrıntılı bir çizelgeye ulaştı.

Yol haritasında Facebook, Social Feeds, Flickr, Twitter ve hatta BlackBerry OS’in bir sonraki geniş kapsamlı sürümüyle ilgili detaylar yer alıyor. Mart ya da nisan ayında BlackBerry Internet Service (BIS) 4.0, ağustos veya eylül ayında da BIS 4.1 sürümlerinin çıkması bekleniyor. Facebook kullanıcısı BlackBerry kullanıcılarının Facebook 2.0 beta 1 ve beta 2 sürümlerini geride bıraktığımız ay içinde, Twitter 1.1 sürümünü ise mart ile haziran ayları arasında alacağı belirtiliyor.  BlackBerry PlayBook’a özel uygulama mağazası App World’ün mart ayı içinde çıkacağı belirtilirken BlackBerry Protect 1.1 ve 1.2 sürümlerinin de mart ve mayıs aylarında geleceği haritada öngörülüyor. BlackBerry OS 6.1’e özel Social Feed 2.0 sürümünün de nisan sonlarında geleceğinin altı çiziliyor.

Çoğu yılın ilk yarısında beklenen bu gelişmelerin ardından 2011’in sonlarına doğru BlackBerry OS 7.0 entegrasyonunun etkilerini görmeye başlayacağız. BlackBerry OS 7.0, 6.1’in bir güncellemesi mi olacak? Ya da 2012 ile birlikte çıkacak yepyeni BlackBerry cihazlarda karşımıza çıkan bir işletim sistemi mi olacak? Bu sorunun cevabı henüz bilinmiyor. Ancak, yol haritasındaki güncelleme bloğunda “entegrasyon” terimi dikkat çekiyor. Bu terim, işletim sisteminin mevcut cihazlarda da çalışacak şekilde geliştirildiğini belirtiyor olabilir.

Galeri: RIM 2011 Yazılım Haritası
[nggallery id=507]

İlgili– n4bb

İLGİLİ HABERLER