Manşetler

BlackBerry Z10 ve Q5 ile yan yana görüntülenen BlackBerry Z30 beş satır uygulama menüsüyle gelecek

BlackBerry’nin önümüzdeki aylarda yeni bir üst sınıf BlackBerry 10 telefonu tanıtması bekleniyor. Daha önceleri BlackBerry A10 olarak anılan bu cihazın resmi adının BlackBerry Z30 olacağı yönündeki söylentilerin şiddeti son günlerde biraz daha arttı. BlackBerry konusunda güvenilir haber kaynaklarından biri olan CrackBerry sitesi BlackBerry Z30’un, BlackBerry Z10 ve BlackBerry Q5 gibi piyasada bulunan iki BlackBerry 10 telefonuyla karşılaştırmalı fotoğraflarını yayınladı.

blackberry-z30-070813

Fotoğrafların çok fazla detay verdiğini, daha önce gördüklerimizin üstüne çok fazla şey koyduğunu söylemek zor. Ancak en azından BlackBerry Z30’un kendisinden önce çıkan kardeşlerinden ne gibi farklılıklar içerdiğini daha net şekilde görme fırsatı elde ediyoruz. BlackBerry Z10’un arkasındaki düz plastik kapak yerini BlackBerry Z30’da BlackBerry Q10’da gördüğümüz tarzda bir kapağa bırakacak gibi görünüyor.

Ortalıkta dolaşan dedikodular BlackBerry Z30’un 5 inç Super AMOLED ekran, 2 GB RAM, çift çekirdekli işlemci gibi başlıca teknik özellikleri barındıracağını gösteriyor. BlackBerry OS 10.2 ile çalışması muhtemel bu cihazda 5 inç ekranın yer alması ana ekranda uygulama kısayolları için ek bir satırın açılması anlamına geliyor. Hatırlayacak olursanız Apple da iPhone 5’te, büyüyen ekran boyutuyla birlikte benzer bir adım atmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BlackBerry Q10 İncelemesi

Sızan fotoğraflardan anlaşılmıyor, ancak BlackBerry Z30’un arkasında 8 megapiksel kamera ve LED flaş, önünde de 2 megapiksel kamera bulunacağı tahmin ediliyor. Telefonun 16 GB dahili bellek içereceği; ayrıca bağlantı tarafında da micro USB, micro HDMI, Wi-Fi, NFC ve DLNA gibi destekleri barındıracağı düşünülüyor. 2800 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pile sahip olacak cihazın kasasının da 9.4 mm. gibi bir kalınlıkla geleceği öngörülüyor.

BlackBerry Z30’un önümüzdeki kasım ayında tanıtılması bekleniyor. BlackBerry’den henüz bu cihazla ilgili resmi bir doğrulama gelmiş değil. Ancak ateş olmayan yerden duman çıkmayacağını da biliyoruz.

İlgili >> CrackBerry

İLGİLİ HABERLER