Teknoloji

BlackBerry Z30’un bu hafta içinde çıkması bekleniyor

BlackBerry beklenen yeni amiral gemisi telefonu BlackBerry Z30 gelecek hafta Asya pazarına sürmeyi planlıyor.

blackberry-z30-160913

Uzun zamandır A10 kod adıyla anılan 5 inç’lik BB10 akıllı telefonu BlackBerry Z30 için işaret edilen çıkış tarihi BlackBerry’nin 18 Eylül tarihinde Fransa, Malezya ve Hindistan’da düzenleyeceği etkinliği daha mantıklı kılıyor. Pocket-lint sitesinin kaynakları BlackBerry Z30’un ilk kez Malezya’daki etkinlikte tanıtılacağı, daha sonraki saatlerde düzenlenecek Hindistan ve Fransa etkinliklerinin ise cihazı görme amacını taşıyacağını doğruluyor. Ne var ki, BlackBerry konuyla ilgili olarak resmi doğrulama yapmaktan kaçınıyor.

BlackBerry Z30 ile ilgili epey bilgi sızıntısı görmüştük. BlackBerry Z10’un yerini alacak bu yeni amiral gemisi cihazın 5 inç, 1280 x 768 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekran, 1.7 GHz çift çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, BlackBerry 10.2 işletim sistemi ve 2880 mAh kapasiteli batarya gibi teknik özelliklere sahip olması bekleniyor. Bu arada telefonun 16 GB dahili hafızaya sahip olacağı tahmin edilirken microSD kart yuvası ssayesinde depolama kapasitesi artırılabilecek. Qi kablosuz şarj ve 8 megapiksel kamera da beklenen teknik özellikler arasında.

BlackBerry Z30’u daha önce ele geçirmiş olan kaynaklar bu cihaz için yapılan sızıntıların yanlış olmadığını gösteriyor. Bu arada BlackBerry’nin Z30 için Apple’ın “smart cover” kapağının benzeri işlev gören deri kapak da çıkaracağı söyleniyor. Bu kapak kaldırıldığında ekran tıpkı iPad’de olduğu gibi uyanıyor.

BlackBerry Z30’un tanıtıldıktan hemen sonra Asya pazarına giriş yapması bekleniyor. Ayrıca telefonun 2-3 hafta içinde ABD’de de satışa çıkacağı dile getiriliyor. Tahmin ediyoruz ki, BlackBerry Türkiye de bu cihazıülkemizde satacaktır.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER