Teknoloji

BlackBerry Z10’un teknik özelliklerine dair yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor

30 Ocaktaki BlackBerry 10 lansmanı yaklaştıkça burada sergilenecek ilk telefonlar hakkında yapbozun eksik kalan parçaları da birer birer tamamlanıyor. BlackBerry Z10 olarak adlandırılacağı ve sadece dokunmatik ekran barındıracağı söylenen RIM’in gelecek nesil mobil cihazının barındıracağı donanım bileşenleriyle ilgili ipuçları da son olarak sızan detaylar arasında yer aldı.

BlackBerry Z10’un uluslararası pazarda satılacak versiyonunda çift çekirdekli 1.5 GHz TI OMAP 4470 yongaset bulunacak. ABD ve Kanada’da ise LTE destekli modeller satılacağı için entegre LTE desteğine sahip olan Qualcomm Snapdragon MSM8960 yongaseti tercih edilecek. 16 GB dahili bellek ve 2 GB RAM gibi bellek özelliklerinin yanı sıra önde 2 megapiksel, arkada 8 megapiksel çözünürlüklü kameralar; 4.2 inç, 1280 x 768 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekran bu cihazın diğer önemli nitelikleri arasında bulunuyor. Bu arada BlackBerry Z10’un ön kamerasının 2x, arka kamerasının ise 5x dijital zum özelliğine sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca cihazda 1800 mAh kapasiteli bir batarya bulunacak.

BlackBerry 10 cihazları 30 Ocaktaki tanıtımdan hemen sonra piyasaya sunulmaya başlayacak. BlackBerry Z10’un şubat ayı sonunda Türkiye’ye geleceği de geçen hafta Avea tarafından açıklanmıştı. Ayrıca Turkcell ve Vodafone da BlackBerry 10 cihazlarını müşterilerine sunacaktır.

İlgili >> TechRadar

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER