Teknoloji

BlackBerry yönetim kurulunun kasım ayında şirketin satışını tamamlamayı hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Zor günlerden kurtulmak için BlackBerry 10 işletim sistemine ve bu işletim sistemine büyük umutlar bağlayan BlackBerry, gereken ivmeyi yakalayamadığı için geçtiğimiz ay aralarında satışın da bulunduğu stratejik alternatifleri değerlendirecek bir komite kurmuştu. Satışın söz konusu alternatifler arasında öncelikli olduğuysa The Wall Street Journal tarafından yazılan bir haberle anlaşılıyor. Habere göre, BlackBerry yönetim kurulu kasım ayında şirketin satışını tamamlamış olmayı hedefliyor.

BlackBerry-Q5-inceleme-00007

BlackBerry’nin şirketle kısmi veya bir bütün olarak ilgilenen potansiyel alıcılarla ön görüşmeleri yaptığı belirtilirken, listeyi azaltan şirketin satış sürecine yakında başlayabileceği ifade edildi. Satış konusunda ortada henüz garantilenmiş bir durum olmasa da, BlackBerry yönetim kurulunun bu süreci fazla uzatma niyetinde olmadığı anlaşılıyor. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan şirketin yönetim kurulu üyesi Bert Nordberg, BlackBerry’nin bazı bölümlerini elden çıkartması ve ‘‘niş” bir şirket olarak yola devam etmesi gerektiğini dile getirmişti.

BlackBerry yöneticilerinin daha ortada resmi bir süreç yokken şirketin satış sürecini kasım ayında tamamlama hedefiyse oldukça iddialı gözüküyor. Geçtiğimiz günlerde duyurulan Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft’a satışının 6 aylık bir sürede gerçekleştiği göz önüne alınınca BlackBerry’nin işinin zor olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca yönetim kurulunun satış konusundaki bu istekli ve aceleci tavrının potansiyel alıcı bulma konusunda şirketin önünde bir engel teşkil edebileceğine de dikkat çekiliyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER