Teknoloji

BlackBerry ücretli uygulamaları BlackBerry World’den çıkarıyor

blackberry worldBlackBerry’nin marka lisanslama ve yazılım işleri, BlackBerry Limited isimli şirket tarafından yürütülüyor. Şirket geliştiricilere bir e-posta göndererek BlackBerry World uygulama mağazasındaki ücretli uygulamaların 1 Nisan itibarıyla mağazadan çıkarılacağını duyurdu. E-postada mağazanın önümüzdeki dönemde sadece ücretsiz yazılımların bulunduğu bir vitrine dönüşeceği belirtildi.

Şirketten yapılan açıklamada, geliştiricilerin uygulamaları üzerinden para kazanmayı sürdürebileceği ifade edildi. Gelir akışını korumak isteyen geliştiricilerin ödeme desteğini uygulamalarının içine entegre etmesi gerekecek. Ücretli içerikler için 30 Nisan 2018 tarihine kadar ücret iadesi yapılacak. Kullanıcılar ücretli içeriklere uygulama mağaza kaldırıldıktan sonra da erişebilecek. Geliştiricisi tarafından ücretsiz hâle getirilmeyen ücretli uygulamalar ise BlackBerry tarafından mağazadan kaldırılacak.

Söz konusu karar, BlackBerry’nin uygulama mağazası için de yolun sonunun geldiğinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Geliştirici Steve Troughton-Smith de Twitter hesabında yaptığı paylaşımda BlackBerry’nin BB10 platformunun tabutuna son çiviyi çaktığını belirtti.

BlackBerry, geçtiğimiz aralık ayında BB10 için iki yıl daha destek sunma sözü vermişti. Bu da BlackBerry World uygulama mağazasının 31 Aralık 2019 itibarıyla tamamen kapanacağı anlamına geliyor. Artık telefon üretmeyi bırakan ve markasını başka üreticilere lisanslayan BlackBerry, varlığını kurumlara yönelik güvenlik çözümleri geliştiren bir şirket olarak sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER