Teknoloji

BlackBerry Venice Android telefonu yeni detaylar ve fotoğraflarla sızdı

blackberry-android-logo-kalkan-170915

BlackBerry Venice kod adıyla anılan ve ilk BlackBerry Android cihazı olması beklenen akıllı telefonla ilgili yeni fotoğraflar sızmaya devam ediyor. Sızan son fotoğraflar cihazın dokunmatik ekranını ve kızaklı donanım klavyesini gösteriyor. Ayrıca nispeten büyük bir boyuta sahip olduğu görülen arka kamerası da dikkat çekiyor.

BlackBerry Venice’in kızaklı klavyesine ek olarak BlackBerry’ye özel çeşitli yazılım özellikleri de bulunacak. Ekrana bakıldığında ikonların şeklinde hafif değişiklikler yapıldığı görülüyor. Ayrıca BlackBerry tarafından hazırlanmış bazı uygulamalar da dikkat çekiyor.

blackberry-venice-android-170915

Fotoğrafları yayınlayan Android Authority sitesi, telefonun başlangıcında elinde bir kalkan tutan Android logosunun görüntülendiğini belirtiyor. Görünüşe göre, BlackBerry Venice kurumsal güvenliğe odaklanan bir telefon olacak. Zaten kurumsal güvenlik de çoğu kurumsal müşteri odaklı cihazıyla hedeflediği en önemli pazarlardan bir tanesi olarak öne çıkıyor.

Cihazın ortasında bir parmağı havaya kaldırmak sadece Google Now’ın, aynı zamanda mesajlaşma uygulamasının ve BlackBerry logolu yerel arama motorunun kısayollarını da ekrana getiriyor. BlackBerry kişilerini, bunun yanı sıra birçok iletişim uygulamalarını da hızlı şekilde bulmak mümkün kılınıyor.

BlackBerry kısayolları arasında Yeni BBM Mesajı, Yeni E-posta İletisi, Yeni Yazılı Mesaj, Kişiye İleti ve Kişiye Mesaj gibi kısayollar bulunuyor. Çeşitli Takvim ve ajanda kısayolları, aynı zamanda kişi eklemek veya kartvizitleri görüntülemek gibi işleri hızlandıran kısayollar da mevcut.

Daha önceki dedikodular ve sızıntılar bu cihazın 5.4 inç kavisli kenarlara sahip ekran, 18 megapiksel, çift LED flaşlı arka kamera, Qualcomm Snapdragon 8080 işlemci, 3 GB RAM gibi başlıca teknik özelliklere sahip olacağını işaret ediyordu.

İLGİLİ HABERLER