Teknoloji

BlackBerry klavye aksesuarı üreten Typo’yu yeniden mahkemeye veriyor

typo-2-190215

Medya ve eğlence dünyasının ünlü isimlerinden Ryan Seacrest’in sahibi olduğu klavye aksesuarı üreticisi Typo, geçtiğimiz yıl BlackBerry tarafından dava edilmesinin ardından BlackBerry’den bir hayli ilham alan kılıfının tasarımını değiştirmişti. Ancak yapılan değişikliği yeterli görmeyen Kanadalı şirket, Typo’yu tekrar mahkemeye veriyor. BlackBerry, Typo 2 adlı kılıfta kendisine ait tasarım ve patentlerin izinsiz olarak kopyalandığını iddia ederken, yeni kılıfın satışının durdurulması için ön ihtiyati tedbir kararının alınmasını istedi.

Typo, BlackBerry’nin tasarımını ve patentlerini kopyalamakla itham edilse de, kalitesini kopyalama konusunda pek başarılı olduğunu söylemek mümkün değil. Hem Typo’nun hem de Typo 2’nin kullanıcılardan pek olumlu yorum almaması bu durumun somut bir göstergesi olarak niteleniyor.

Typo 2’nin tasarımında BlackBerry etkisi selefine göre daha az sezilse de, ilham kaynağının BlackBerry olduğu rahatça anlaşılıyor. Orijinal Typo davasının gidişatı göz önüne alınınca ikinci davada da işlerin BlackBerry’nin lehine gelişmesi muhtemel gözüküyor. Typo cephesi şu an için konuya dair suskunluğunu koruyor.

BlackBerry ve Typo arasında orijinal Typo kılıfı için görülen davada mahkeme hem satış yasağı kararı almış hem de Typo’nun 860 bin dolar tazminat ödemesine karar vermişti. BlackBerry ile girişilen ikinci hukuk mücadelesinin Typo’nun iPad klavyesi üretim planlarına bir etki yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER