Teknoloji

BlackBerry telefonlar bir kez daha geri dönüyor

BlackBerry KEY2 kırmızı renk seçeneğiyle depolama alanını ikiye katlıyor

BlackBerry markasının akıllı telefon pazarındaki yolculuğu yeniden başlayacak gibi görünüyor. OnwardMobility ve Foxconn çatısı altındaki FIH Mobile, BlackBerry’nin ilk 5G telefonunu üretme hakkına sahip oldu. Söz konusu cihazda BlackBerry’nin alametifarikası olan fiziksel klavye de bulunacak.

OnwardMobility’den yapılan açıklamada, Android işletim sistemli telefonun çıkışı için 2021’in ilk yarısı işaret ediliyor. BlackBerry’nin yaptığı yeni anlaşma, daha önce TCL ile yapılan anlaşmaya bir hayli benziyor. Yeni anlaşmayla birlikte BlackBerry’nin markasını taşıyan telefonların üretim hakkı OnwardMobility’ye veriliyor.

OnwardMobility’nin açıklamasında, güvenli cihazlara olan ihtiyaca dikkat çekildi. Buna ek olarak, BlackBerry’nin üretkenliğe odaklı yaklaşımının da sürdürüleceği ifade edildi. Akıllı telefonun Kuzey Amerika ve Avrupa’da satılacağı belirtildi. Diğer bölgelerle ilgili planlar ise belirsizliğini koruyor.

Bir süredir kendisi telefon üretmeyen BlackBerry’nin bundan 10 yıl önce çok güçlü olan markasını yeniden lisanslaması pek şaşırtıcı değil. Ancak bunun için tercihin OnwardMobility gibi görece küçük bir şirketten yana kullanılması sürpriz olarak değerlendirilebilir. Merkezi ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan şirket; kullanışlılık, üretkenlik ve güvenlik odakları öne çıkan cihazlar üretiyor.

BlackBerry markasının akıllı telefon pazarına ikinci kez dönmesinin de ilgiyle takip edilecek bir süreç olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER