Teknoloji

BlackBerry Tag ile BlackBerry 7 cihazlarına NFC destekli paylaşım

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM, BlackBerry Tag adını verdiği yeni bir teknolojiyi sunmaya hazırlanıyor. Bu teknoloji BlackBerry akıllı telefon sahiplerinin aralarında ticari veya hisse verilerini gibi tüm verilerin paylaşmasına olanak sağlayacak. Tag’in BlackBerry 7 işletim sistemi içinde gelmesi ve RIM’in üzerinde çalıştığı NFC paylaşım teknolojisinin adı olması bekleniyor. Ayrıca Tag’in şebeke sertifikasyonlarına tabi olduğunu belirtelim. Yani, Tag’in çalışması mobil operatörlerin inisiyatifinde olacak.

Tag ile BlackBerry kullanıcıları her çeşit bilgiyi BlackBerry telefonlarını birbirine dokundurarak paylaşabilecek. Bu yolla aralarında kişi bilgileri, doküman, URL, fotoğraf, video ve bunun gibi diğer içeriklerin bulunduğu tüm verilerin paylaşımı mümkün olacak. Tag, bir kişinin kontakt bilgilerinin diğer kişinin cihazına hızlı bir şekilde eklenmesine olanak sağlayacak.

Bold 9900 / 9930 ve Curve 9350 / 9360 / 9370 cihazlarında NFC teknolojisi mevcut durumda. Yani, bu cihazlar Tag hazır olduğunda onu çoktan destekliyor olacak. API desteği sayesinde geliştiriciler de uygulamalarında Tag’den yararlanma fırsatı bulacak.

İlgili – TheNextWeb

İLGİLİ HABERLER