Teknoloji

TCL BlackBerry markalı tablet üretme hazırlığında mı?

blackberry tabletBlackBerry bundan 6 yıl önce PlayBook ile tablet pazarında şansını denemiş, ancak aradığını bulamamıştı. Ancak tabletin QNX tarafından hazırlanan işletim sistemi, BlackBerry 10 için temel teşkil etmişti. Tabletin işletim sistemi, özellikle çoklu görev yönetimine uygunluğuyla beğeni toplasa da, Storm 9530’un kötü çıkış performansıyla uğraşan Kanadalı şirket tablete gereken ilgiyi verememişti. BlackBerry tablet pazarındaki şansını yeni üretim ortağı TCL ile bir kez deneyeceği iddia ediliyor.

BlackBerry, markasını taşıyan akıllı telefonların üretim hakkını TCL Communications’a vermişti. TCL ve BlackBerry’nin birlikte geliştirdiği BlackBerry Mercury, CES 2017’de gözler önüne çıkmıştı. Ancak telefonun asıl lansmanı için gözler 2017 Mobil Dünya Kongresi’ne çevrilmiş durumda.

MWC 2017’ye katılacak her şirket için etkinliğin resmi sitesinde bilgi sayfaları bulunuyor. BlackBerry Mobile’ın sayfasında şirketin akıllı telefonlarının TCL tarafından üretildiği ve pazarlandığı bilgisi de veriliyor. Ancak bu sayfanın alt kısmında başka bilgiler de göze çarpıyor. Sayfa için kullanılan etiketler arasında tüketici elektroniği ve cihazlar ile birlikte “tablet cihazlar” etiketinin de bulunması, akıllara BlackBerry markalı bir tabletin üretilmesi ihtimalini getiriyor.

BlackBerry tablet Android işletim sistemiyle gelebilir

Henüz ortada somut bir işaret bulunmasa da, BlackBerry’nin tablet pazarına geri dönme ihtimali kulağa şaşırtıcı gelmiyor. TCL’in üreteceği BlackBerry tabletin Android işletim sistemini taşıması oldukça muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER