Teknoloji

BlackBerry Protect BlackBerry’nizi koruyacak

BlackBerry sadece çalışanların en büyük yardımcısı olmakla kalmıyor, kayıp ya da çalıntı bir telefonun icabına bakılması için en iyi yöntemlerden birisini sunuyor.

Sürekli kontrol edilen bir BES ortamı içinde bulunan cihazların içindeki tüm bilgiler kaybolma veya çalınma durumnda silinebiliyor. Bireysel kullanıcılar için seçenekler biraz daha kısıtlı tutulmuş, ancak sorun değil. Ne de olsa, BlackBerry’lerine en fazla gözü gibi bakanlar kurumsal kullanıcılar olmalı. RIM’in yeni BlackBerry Protect yazılımı çeşitli servisleri tek bir ürüne toplayarak kullanıcılara telefonlarına uzaktan mesaj atma, telefonlarını uzaktan kilitleme ya da telefonlarındaki tüm bilgilerini uzaktan silme gibi olanaklar sunuyor. Ayrıca BlackBerry telefonunuzu harita üzerinde görebillir ve belirli bir takvime göre düzenlenmiş planlı kablosuz yedeklemeler sayesinde yeni bir cihaz aldığınızda kurtarma işlemlerini sorunsuz yapabilirsiniz.

BlackBerry Protect’in bu hafta içinde davetiye usulü beta üyeliği şeklinde kullanıma açılması bekleniyor. Yıl sonuna kadar ise daha geniş bir kitle için beta süreci açılacak ve bu süreç ücretsiz olacak. Bakalım Türkiye’de giderek büyüyen BlackBerry kitlesi de Protect’in güzelliklerinden yararlanabilecek mi?

İlgili – Inside BlackBerry

İLGİLİ HABERLER