Teknoloji

BlackBerry Priv’in teknik özellikleri ve çıkış tarihi bir kez daha sızdı

blackberry-priv-on-siparis-sizinti-221015

BlackBerry’nin ilk Android telefonu Priv, henüz piyasaya sürülmeden belli bir bilinirlik seviyesine ulaştı. Akıllı telefonun raflardaki yerini almadan tanınmasındaki en büyük rol ise hiç kuşkusuz sızıntılara ait. Bu sızıntıların artması nedeniyle BlackBerry, cihazın varlığını doğrulamak zorunda kalmıştı. Ancak bu bile yeni bilgilerin ortaya dökülmesine engel olamamıştı.

İngiliz perakende zinciri Carphone Warehouse, geçtiğimiz hafta ön sipariş sayfasıyla BlackBerry Priv’in çıkış tarihini ve teknik özelliklerini doğrulamıştı. Birleşik Krallık’ta 6 Kasımda 579 pound fiyat etiketiyle satışa sunulacak cihazın ABD çıkış tarihini ise BlackBerry tarafından yanlışlıkla yayına alınan ön sipariş sayfası ortaya çıkardı.

BlackBerry sayfayı yayından kaldırsa da, bu durum BlackBerry Priv’e dair bilgilerin bir kez daha sızmasını engelleyemedi. Ön sipariş sayfasına göre, BlackBerry Priv 16 Kasımda raflardaki yerini alacak. Cihazın fiyat etiketinde ise 749 dolar yazacak. Bu da BlackBerry Priv’in ABD pazarına Birleşik Krallık pazarından 10 gün sonra gireceğini gösteriyor. Ancak Carphone Warehouse’un sayfasında kesin ifadeler kullanılmadığı için Birleşik Krallık’taki sevkiyat başlangıcının ertelenmiş olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Sızan özellikler kısmında ise bir farklılığa rastlanmıyor, ancak ABD için hazırlanan ön sipariş sayfası BlackBerry Priv’in özelliklerini daha detaylı biçimde listeleniyor. Ön sipariş sayfasına göre, BlackBerry Priv kutusundan Android 5.1.1 işletim sistemiyle çıkacak. Cihazın altı çekirdekli Qualcomm Snapdragon 808 işlemcisine 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik edecek. Depolama alanını microSD kart desteğiyle artırmak da mümkün olacak. 5.4 inç QHD ekran ve QuickCharge 2.0 desteğine sahip 3410 mAh pil, BlackBerry Priv’in diğer teknik özellikleri arasında listeleniyor.

BlackBerry Priv’e dair en ilginç iddialardan birisi de akıllı telefonun 20 megapiksel Sony IMX230 sensör barındırabileceği yönündeydi. Ancak ön sipariş sayfası, bu iddiayı boşa çıkarıyor. Sayfaya göre, BlackBerry Priv 18 megapiksel arka kamerayla gelecek. Bu kameraya 2 megapiksel ön kamera eşlik edecek.

İLGİLİ HABERLER