Manşetler

Video: BlackBerry Priv iş başında

BlackBerry Priv’in sızmış çeşitli görüntülerini, İngiltere’de açılmış olan ön sipariş sayfasını ve BlackBerry CEO’su John Chen’in bu telefonu tanıtırken zorlanmasını gördük. Şimdiyse Android işletim sistemiyle çalışan Priv’in önemli özelliklerini ve QWERTY klavyenin dönüşünü gösteren resmi BlackBerry videosuyla karşı karşıyayız.

Video kullanıcıları karşılarında 5.4 inç ekranlı ve günümüzün şartlarına uygun bir Android telefonu BlackBerry Priv olduğuna ikna ederek başlıyor. Bununla birlikte bir de kullanıcılara sanki bundan 10 yıl öncesindelermiş gibi BlackBerry Priv sayesinde fiziksel klavye ile yazma imkanı sunduğunun da altını çizerek devam ediyor.

Dokunmatik ekranlı telefonlarda kullanılan sanal klavyeler çok gelişse de, fiziksel klavyeden bir türlü vazgeçemeyenler için, BlackBerry Priv her iki dünyanın da en iyilerini buluşturan bir telefon gibi görünüyor. Her ne kadar tasarımıyla BlackBerry’nin mirasını taşıdığını gösterse ve fazla ilgi çekici olmasa da, teknik özellikleri bakımından BlackBerry Priv’in güncel olduğunu görüyoruz.

BlackBerry Priv’de 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza (2 TB’ye kadar yükseltilebilir), 1.8 GHz işlemci ve 18 megapiksel arka kamera bulunuyor. İngiltere’ye özel ön sipariş sayfasında sadece sözleşmeli siparişler alınıyor, bunun dışında fiyatı veya ne zaman piyasaya çıkacağı belirtilmiyor. Ancak BlackBerry bu telefonun yıl sonuna kadar piyasada olacağını söylüyor.

BlackBerry, yeni Android telefonu Priv ile 5 milyonluk yıllık satış hedefi belirledi. Aksi takdirde telefon işini tamamen bırakması durumu söz konusu olabilir. Şirket BlackBerry Priv ile satış hedefini yakalamak için Android işletim sistemiyle ilerlemeyi tercih etti, bunun yanı sıra fiziksel klavyeyi de listeye ekleyerek şimdiye kadar hiçbir üst sınıf Android telefonda görmediğimiz bu donanım bileşeninin çekiciliğinden yararlanmaya çalışacak.

Bununla birlikte BlackBerry BB10 işletim sisteminden de vazgeçmiyor. Mart ayında çıkarılması planlanan bir güncellemenin varlığından söz ediliyor. Bununla birlikte BB10’un bazı güvenlik özellikleri de BlackBerry Priv’e eklenecek.

İLGİLİ HABERLER