Teknoloji

BlackBerry PlayBook’un piyasaya çıkışı batarya problemi yüzünden gecikecek mi?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in ilk tablet bilgisayarı BlackBerry PlayBook’un piyasaya çıkış gecikebilir. Kaufman Brothers analisti Shaw Wu’nun duyumlarına göre, PlayBook altı saatlik çalışma ömrü sunan Samsung Galaxy Tab ve on saatlik çalışma ömrü sunan Apple iPad’in bataryalarına göre zayıf bir bataryaya sahip ve bu noktanın iyileştirilmesi gerekiyor.

Sonuç olarak, Wu’nun yazdığına göre BlackBerry PlayBook’un çıkışı Mayıs 2011’e ertelenebilir. PlayBook’un işletim sistemi QNX’in batarya probleminin çıkmasında başrolü oynadığı belirtiliyor. Söz konusu işletim sistemi batarya ömrünün bir problem olarak görülmediği alanlar için, örneğin otomobiller, geliştirilmişti.

RIM’in eşbaşkanlarından Jim Balsillie geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada PlayBook’un 2011’in ilk çeyreğinde çıkacağını söylemiş ve 500$’ın altında bir fiyatla geleceğini belirtmişti. Eğer PlayBook’un çıkışı belirtildiği şekilde ertelenecek olursa, bu tablet rakipleri karşısında maça 1-0 yenik başlamak zorunda kalabilir. Çünkü Apple’ın iPad 2’sinin ve birkaç Android tabanlı tabletin 2011’in ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor. Bilirsiniz, “erken kalkan yol alır…”.

İlgili – Kaufman Brothers

İLGİLİ HABERLER