Manşetler

BlackBerry PlayBook OS 2.0 ile gelecek Mesajlar uygulamasına hızlı bakış – Galeri & Vİdeo

blackberry-playbook-os-2-0-mesajlar-00001

BlackBerry DevCon Europe için Amsterdam RAI’deyiz ve yoğun gündem arasında BlackBerry PlayBook OS 2.0 ile çalışan BlackBerry PlayBook’ları şöyle bir karıştırdık. Konferansın açılış konuşmasını yapan çiçeği burnunda CEO Thorsten Heins sahnedeyken bu ay içinde çıkması beklenen PlayBook OS 2.0 ile gelecek yeniliklere değinilmişti, bunların arasında yeni gelen e-posta uygulaması da yer alıyor.

Mesajlar şeklinde genel bir ad taşıyan bu uygulama sadece cihaza kurduğunuz Gmail, Hotmail, POP3, IMAP gibi e-posta hesaplarını kontrol etmekle ve yönetmekle kalmıyor, aynı zamanda LinkedIn, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ servisleri için de mesajların kontrol edildiği alan işlevini görüyor. Uygulama iPad ve Android tabletlerdeki gibi çift bölmeli şekilde tasarlanmış. Soldaki bölümde gelen e-posta iletileri liste hâlinde gösterilirken, sağdaki bölme ise gelen iletinin ayrıntılarına ayrılmış. Ekranın en sağında alt alta birkaç ikonun sıralandığını görüyoruz. Bunlar e-posta okuma bölmesinin tam ekranı kaplamasını sağlama, yeni ileti yazma, e-posta eki iliştirme, e-posta kutusunun klasörlerinde gezinme gibi işlevleri görüyor.

Ekranın en solunda da çeşitli ikonların sıralandığını göreceksiniz. Bunlar e-posta iletileri içinde arama yapma, farklı e-posta kutuları veya sosyal medya hesaplarının mesaj kutuları arasında geçiş yapma, Facebook, Twitter veya LinkedIn kullanıcılarına yeni mesaj gönderme gibi işlevlerin görülmesini sağlıyor. E-posta yazma uygulaması mesajların stilini kapsamlı bir şekilde özelleştirme fırsatı sunuyor. Mesajlar uygulaması yukarıda belirttiğimiz gibi Facebook, Twitter ve LinkedIn gibi sosyal medya servislerini, ayrıca ActiveSync, Gmail, Hotmail, IMAP, POP gibi e-posta servislerini destekliyor.

BlackBerry PlayBook OS 2.0 ile birlikte gelecek Mesajlar uygulaması, PlayBook’un eksikliğini duyduğu doğal e-posta istemcisinin nihayet sunulmasını sağlayacak. Geliştirilen e-posta uygulaması kullanıcıların sadece e-posta hesaplarını kontrol etmelerini sağlamayacak, aynı zamanda sosyal ağlarla etkileşimi de arttıracak. Göze hoş gelen kullanıcı arayüzü, parmak hareketlerinin kullanımı ve düzenli yerleşim sayesinde Mesajlar uygulaması görevini fazlasıyla yerine getirecektir. Uygulamaya ait ekran görüntülerini ve hızlı inceleme videosunu aşağıda bulabilirsiniz. BlackBerry PlayBook OS 2.0 üzerindeki incelemelerimiz bugün de devam edecek.

Galeri: BlackBerry PlayBook OS 2.0 Mesajlar Uygulaması
[nggallery id=822]

Video: BlackBerry PlayBook OS 2.0 Mesajlar Uygulamasına Hızlı Bakış

İLGİLİ HABERLER