Teknoloji

BlackBerry PlayBook OS 2.0 bu ay yayınlanacak, Android uygulama kayıtları için son gün 6 Şubat

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uzun süredir beklenen BlackBerry PlayBook OS 2.0‘in artık bu ay içinde yayınlanması bekleniyor. RIM’in Yazılımcı İlişkileri ekibi tarafından bir yazıya göre bu ay çıkacak güncelleme Android uygulamalarının PlayBook tablette çalışmasını sağlayacak Android Uygulamaları için BlackBerry Runtime özelliğini de içerecek.

PlayBook OS 2.0 güncellemesi BlackBerry PlayBook tabletlere doğal e-posta, kişi rehberi ve takvim uygulamalarını da getirecek. Ne var ki, Android Uygulamaları için BlackBerry Runtime özelliğinin daha fazla beklenen bir özellik olduğunu söyleyebiliriz. PlayBook’ta çalışacak Android uygulamaları ise BlackBerry App World üzerinden sunulacak. RIM, yazılımcıların Android uygulamalarını mağazaya kaydettirmeleri için 6 Şubata kadar süre verdi.

RIM tarafından yayınlanan ve aşağıda bağlantısını bulacağınız yazıda uygulama kaydı sırasında izlenmesi gereken adımlar anlatılıyor. Kayıt işlemlerinin öncesinde uygulamaların içinden Android kelimesinin silinmesi ve Android Market bağlantılarının kaldırılmış olması gerekiyor. Ayrıca BlackBerry PlayBook OS 2.0’ın da minimum platform gereksinimi olarak seçilmesi, uygulamanın kodunun imzalanmış olmasının gerektiği de kaydedildi.

Android uygulamalarının BlackBerry PlayBook tablette çalışmasına olanak sağlayacak ADT için BlackBerry Eklentisi, Android Uygulamaları içn BlackBerry Paketleyicisi ve Android Uygulamaları için BlackBerry SDK araçları da yazılımlarını BlackBerry PlayBook platformunda çalıştırmak isteyenleri bekliyor.

İlgili – RIM

İLGİLİ HABERLER