Manşetler

BlackBerry PlayBook BlackBerry 10 güncellemesi alamayacak

BlackBerry geride kalan birinci mali çeyreğe dair finans raporunu açıkladı, bununla birlikte BlackBerry PlayBook sahiplerini üzecek bir haber verdi. Şirket geçtiğimiz ocak ayı sonunda BlackBerry 10’u tanıtırken BlackBerry PlayBook’un da bu işletim sistemine güncelleneceği sözünü vermişti. Ne var ki, geçen beş ay içinde işler değişmişe benziyor.

blackberry-playbook-os-2-1-031012 (580 x 326)

Çeyrek finans raporunun açıklanmasından sonra düzenlenen telekonferans oturumunda CEO Thorsten Heins acı haberi verdi. BlackBerry PlayBook, BlackBerry 10 güncellemesini almayacak. Heins güncellemenin neden gerçekleşmeyeceği konusunda net bir bilgi vermedi, yalnızca memnun edici seviyede bir performans elde edilmediğini kaydetti. Şirket bunun yerine çekirdek niteliğindeki ürünlere odaklanmaya karar verdi.

BlackBerry’nin tepe yöneticisi tabletler için iyi bir iş modelinin olmamasından yakınmış, hatta daha da ileri giderek önümüzdeki beş yıl içinde tablet pazarından çıkabileceklerini kaydetmişti. PlayBook’un güncellemeden mahrum bırakılacak olması ve çekirdek ürünlere odaklanılacağının bilgisinin verilmesi Heins’ın öngörülerinin boş olmayabileceğini gösteriyor. BlackBerry PlayBook’larının güncellenmesi için büyük bir merakla bekleyen kullanıcılara da hüsran kalıyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER