Teknoloji

BlackBerry’nin yeni akıllı telefonu bir phablet olabilir

BlackBerry’yi uçurumun kıyısından döndüren CEO John Chen, şirketi eski günlerine döndürmek için iki farklı yol barındıran bir strateji izliyor. Gelişmekte olan pazarlarda satmak için Foxconn ile birlikte ucuz dokunmatik telefonlar hazırlayan BlackBerry, yeni amiral gemisini şirket içinde hazırlıyor. John Chen, Endonezya gazetesi The Jakarta Post’a yaptığı açıklamada yeni akıllı telefonlarının bir ”phablet” olabileceğini belirtti.

blackberry-z3-250214

Bundan iki yıl önce 5 inç’lik Z3’ü de bir phablet olarak tanımlamak mümkün olabilirdi. Ancak gözde akıllı telefonların 5 inçin üzerine çıktığı günümüz dünyasında bu nitelemeyi yapmak pek doğru bir hareket olmayacaktır. Bugünün standartları çerçevesinde bakıldığı zaman, BlackBerry’nin yeni gözde telefonunun en az 5.5 inç bir ekran barındırması gerekiyor. Ancak bu cihazın üretimi konusunda Chen’in kesin bir ifade kullanmadığını, sadece olası bir yeni cihaz üretiminde gönlünün phablet’ten yana olduğunu dile getirdiğini unutmamak gerekiyor.

BlackBerry cephesinde gözler bir yandan da kasım ayında duyurulması beklenen BlackBerry Classic isimli cihaza çevrilmiş durumda. Fiziki bir klavye ve kare şeklinde bir ekran barındıracağı söylenen cihazın nihai tasarımında değişiklikler olabileceği de söylentiler arasında.

BlackBerry daha önce Z30 ile phablet havuzuna girmeye çalışmış, ancak istediği neticeyi alamamıştı. Kanadalı şirketin Android telefonların doldurduğu bu alanda başarı göstermesi için çok daha fazla merak uyandıran bir cihaz hazırlaması gerekiyor.

İlgili >> The Jakarta Post

İLGİLİ HABERLER