Teknoloji

BlackBerry ofislerinde RIM markasının izleri siliniyor

Research In Motion, BlackBerry öncesi dönemde Ericsson tarafından inşa edilen Mobitex veri ağını iki taraflı mobil mesajlaşma ve e-posta için bir iletim hattı olarak kullanmaya başlamıştı. Şirket 1998’de çağrı cihazlarını cep telefonlarına dönüştüren Inter@ctive Pager 950’yi çıkarmış, 2002 yılındaysa ilk BlackBerry olan 5810 yayınlanmış ve arkasından BlackBerry 7230 gelmişti.

blackberry-logo-bina-310113

Ancak 1984’te Mike Lazaridis ve Doug Fregin tarafından kurulan şirket isim değişikliğini hiç gündeme almamıştı. Şirketin isim değiştireceğine dair haberler daha önce gündeme gelse de bunlar hiçbir zaman çok yüksek sesle konuşulmamıştı. Dün gerçekleştirilen BlackBerry 10 lansmanında şirketin adının BlackBerry olarak değiştiğinin açıklanması sürpriz olarak nitelendirilse de akıllı bir hamle olduğu düşünülüyor. Yeni işletim sistemiyle yeni bir başlangıç yapmak isteyen CEO Thorsten Heins, isim değişikliğiyle beraber geçmişe de bir sünger çekmiş olduğu belirtildi.

Bu değişikliğin şirketin ofislerine yansıması da fazla zaman almadı. Bir BlackBerry çalışanının Twitter’a yüklediği fotoğraf şirketin binalarından birindeki RIM logosunun yerini BlackBerry logosunu aldığını gösteriyor. Bu değişimin şirketin tüm ofislerinde gerçekleştiği ifade edildi. Yeni adıyla geçmişini silmeyi ve geleceğe odaklanmayı hedefleyen şirket borsadaysa geçmişinden kurtulamamış durumda. Şirketin hisseleri ABD borsasında yüzde 12 oranında değer kaybederken bu durumda Z10’un ABD’ye gelişinin mart ortasını bulacak olmasının etkili olduğu düşünülüyor.

İlgili >> BerryReview

İLGİLİ HABERLER