Teknoloji

BlackBerry mobil işbirliği için BBM Meetings’i duyurdu

bbm-meetings-141114

BlackBerry iş arkadaşlarının sürekli iletişimde kalması ve hareket halindeyken de toplantılara katılabilmesi için geliştirdiği yeni mobil çözümünü duyurdu. BBM Meetings adını taşıyan servis, birden fazla mobil işletim sistemini destekliyor. Sesli ve görüntülü konferans görüşmeleri gerçekleştirmeyi mümkün kılan BBM Meetings ile mobil çalışanların üretkenliğinin artırılması hedefleniyor. BlackBerry sistemin şirketlerin maliyetlerini azaltması amacıyla tasarlandığını belirtmeyi ihmal etmiyor.

BBM Meetings Android ve BlackBerry 10’daki BBM kullanıcılarıyla birlikte PC ve Mac kullanıcılarını da destekleyecek. Bu çözüm sayesinde kullanıcılar daha yüksek kaliteli sesli ve görüntülü konferans imkanlarına erişebilecekleri gibi, BlackBerry’nin sunduğu ortak çalışma imkanlarından da faydalanabilecek. BBM Meetings’in önemli özellikleri arasında BBM veya e-postadaki kurumsal adres defterini kullanarak mobil cihazda toplantı başlatma veya programlayabilme bulunuyor. Oluşturulan toplantılar otomatik olarak takvime ekleniyor. BBM Chats de uygulama içinden başlatılabiliyor.

HD video ve ses desteği 25 katılımcıya kadar sunuluyor. BBM Meetings’ten faydalanmak için makine başına 12.50 dolar olarak belirlenen aylık ücreti ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER