Teknoloji

BlackBerry Messenger Android ve iOS platformlarında da çalışacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in, BlackBerry kullanıcılarının severek kullandığı BlackBerry Messenger uygulamasıyla ilgili iddialı planları bulunuyor. BGR blogunun çeşitli kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre bu uygulama Android ve iOS gibi platformlarda da kullanıma sunulacak. RIM henüz zaman ve fiyatlandırmayla ilgili detayları son hâline getirmiş değil, ancak şirketin uygulamayı ücretsiz olarak sunup, BBM servisine üçüncü taraf platformlardan erişim için tek sefere mahsus ya da periyodik ödemeler alabileceği söyleniyor.

RIM, BBM benzeri hizmet sunan WhatsApp ve Kik gibi üçüncü parti servislerden rahatsızlık duyuyor. Üstelik bu servisler BlackBerry platformunda da boy gösteriyor. Rakip servislerin pastadan giderek daha fazla pay almasına seyirci kalmak istemeyen RIM, rakiplerinin stratejisini uygulamaya karar vermiş olmalı.

Android ve iOS platformundaki kullanıcılar BlackBerry Messenger servisine kısıtlı bir biçimde erişecek. Yani, BlackBerry kullanıcılarına sunulan tüm BBM olanakları diğer platform kullanıcılarına sunulmayacak. Android ve iOS kullanıcıları BlackBerry Messenger erişimine açık tüm akıllı telefon sahipleriyle iletişim kurabilecekler, ancak birbirleriyle fotoğraf, konum veya video paylaşımı yapamayacaklar. BlackBerry Messenger deneyimini eksiksiz şekilde yaşamak isteyenlerin yine bir BlackBerry akıllı telefona sahip olmaları gerekecek.

BGR’ın duyumlarına göre BlackBerry Messenger’ın ilk açılımı Android’e olacak. Blogun kaynakları bu işin 2011 içinde gerçekleşeceğini iddia ediyor. RIM’in ilk olarak Android’i seçmesinin sebebi ise açık platformda birşeyleri geliştirmenin ve entegre etmenin daha kolay olması. Ancak plan eninde sonunda iOS versiyonunu da geliştirip faaliyete geçirmek.

İlgili – Boy Genius Report

İLGİLİ HABERLER