Manşetler

BlackBerry Mercury’nin çalışan versiyonu gösterildi, ancak tek bir bilgi bile verilmedi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
blackberry mercury
Görsel: The Verge

BlackBerry’nin yakın zamanda marka haklarını Çinli üretici TCL’e devretmesinden sonra, tamamen TCL tarafından tasarlanmış ilk BlackBerry cihazının nasıl olacağı merakla bekleniyordu. “Mercury” olarak adlandırılan gelecek BlackBerry cihazının ön gösterimi CES 2017’de yapıldı.

İlginçtir ki, TCL yeni BlackBerry cihazının tasarımını, çalışan ve üstünde Android’in de yüklü olduğu görülen bir versiyonunu CES 2017’ye katılan basın mensuplarına, blog yazarlarına gösterdi. Ancak cihazın teknik özellikleri hakkında tek bir kelime bile etmedi. Tüm bu detaylar 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleştirilecek resmi duyuruya saklanıyor.

blackberry mercury
Görsel: The Verge

Eldeki bilgilere göre BlackBerry Mercury olarak anılan cihazda fiziksel klavye bulunuyor. Klavyenin boşluk tuşunda dahili parmak izi sensörü konuşlandırılmış. Klavyede, tıpkı eski BlackBerry Passport telefonunda olduğu gibi kapasitif dokunmatik teknoloji kullanılmış. Böylelikle klavye üstünde parmakları sürükleyerek kullanıcı arayüzünde kaydırma yapmak mümkün oluyor. USB-C portu üzerinden şarj olan, metal ve plastik karışımı bir gövdeden oluşan telefonda Android Nougat çalışıyor. Tıpkı DTEK50 ve DTEK60 gibi TCL üretimi BlackBerry cihazlarında olduğu gibi, BlackBerry Mercury’de de  güvenlik ve ticari kullanım odaklı çeşitli yazılımlar bulunuyor.

TCL’in gerçek anlamda ilk BlackBerry telefonu olacak Mercury’nin resmi adı, ekran büyüklüğü, ekran çözünürlüğü, kamera özellikleri, işlemci, RAM, pil kapasitesi, fiyat, çıkış tarihi gibi bilgiler ise henüz bilinmiyor ve yukarıda da söylediğimiz gibi bu bilinmeyenlerin MWC 2017’de netlik kazanması bekleniyor.

blackberry mercury
Görsel: The Verge

TCL, BlackBerry markasını ve güvenlik tarafında sunduğu özellikleri ve bilinirliği kullanarak ürün portföyünü daha da güçlü hâle getirmeyi hedefliyor. Alcatel markalı akıllı telefonların da üretimini gerçekleştiren ve yakın zamanda Türkiye’de de faaliyet göstermeye başlayan şirket, BlackBerry ürünlerinin kurumsal pazarda Apple’ın iOS ve Samsung’un Knox ile güçlendirdiği ürünleriyle rekabet etmesini umuyor.

İLGİLİ HABERLER