Manşetler

BlackBerry L serisi telefon iPhone 5 ile yan yana görüntülendi

RIM’in BlackBerry L serisi akıllı telefonu yeniden ortaya çıktı. Gelecek yılın başında resmen tanıtılması beklenen BlackBerry 10 akıllı telefonu bu sefer Apple’ın iPhone 5’iyle yan yana görüntülendi. BBin sitesi tarafından görüntülenen tamamen dokunmatik ekranlı bu akıllı telefonun kapalı olduğunu da belirtmek gerek. Halbuki yanındaki iPhone 5 açık vaziyette duruyor.

Fotoğraftaki iPhone 5’in etrafını bir kılıf çevrelese de bu iki telefonun boyutlar bakımından birbirine yakın olduğu görünüyor. Aslında ekran boyutlarının birbirine yakın olması bunu sağlıyor. iPhone 5’te 4 inç’lik ekran varken, BlackBerry L serisi cihazda ise 4.2 inç’lik LCD ekranın bulunduğu tahmin ediliyor.

RIM’in geliştiricilere dağıttığı BlackBerry 10 Dev Alpha cihazlarından yola çıkılarak piyasaya girecek bu ilk BlackBerry 10 cihazının 1280 x 768 piksel çözünürlüğe sahip olacağı tahmin ediliyor. 4.2 inç’lik büyüklükle birlikte değerlendirildiğinde karşımıza pikseller bakımından oldukça yoğun bir ekranın çıkacağı görülüyor. 355 ppi’lik piksel yoğunluğuyla BlackBerry L serisi cihazın ekranı iPhone 5’in 326 ppi’lik ekranını geçecektir. Ancak kalınlık bakımından BlackBerry L’nin iPhone 5’e karşı avantaj kaybedeceği belirtiliyor. iPhone 5’in 7.6 mm.’lik kasasına karşılık London cihazının 9 mm.’lik kalınlıkta olduğu belirtiliyor.

BlackBerry L serisi cihazın RIM’in yılın başlarında çıkaracağı iki BlackBerry 10 cihazından bir tanesi olduğu düşünülüyor. Diğerinin ise QWERTY klavyeli N serisi cihaz olduğu iddia ediliyor. Bu iddiaların gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini ve yeni cihazların son hâlini 30 Ocakta düzenlenecek BlackBerry 10 lansmanında görme fırsatı yakalayacağız.

İlgili >> Crackberry

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER