Teknoloji

BlackBerry Kreatif Direktörü Alicia Keys yine iPhone’dan mı tweetledi?

BlackBerry’nin yeni Global Kreatif Direktörü olan pop müzik yıldızı Alicia Keys’in Twitter hesabı şu sıralar başını bir hayli ağrıtıyor. Keys, BlackBerry’deki yeni görevinin duyurulduğu 30 Ocak zamanında Twitter’ın iPhone uygulamasını kullanarak tweet’lediği iddiasıyla eleştirilmişti. Bu olay yaklaşık iki hafta sonra yeniden yaşandı. Twitter hesabı üzerinden geçtiği “Started from the bottom now were here!”, yani “Dipten başladık, şimdiyse buradayız!” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz mesajı gayet normal görünüyor, ancak mesajın ayrıntılarına bakıldığında iPhone için Twitter uygulamasında yazıldığı anlaşılıyor.

blackberry-alicia-keys-120213

Alicia Keys, daha önce New York Times’a bundan böyle BlackBerry 10 kullandığı yönünde garanti vermişti. Bunun hemen ardından paylaşılan bu son tweet’in silinmesinin ardından Keys’ten özür yerine hesabının saldırıya uğradığı yönünde bir iddia geldi; söz konusu tweet’i kendisinin yazmadığını söyledi. Ünlülerin hesaplarının geçmişte korsan saldırısına uğradığını sıklıkla gördük, tabii ki Alicia Keys’in hesabı da böyle bir saldırıdan muzdarip olmuş olabilir. Bu arada ünlüler genellikle sosyal medya hesaplarını çeşitli dijital ajansların danışmanlığında yönetiyor. Belki de gerçekten söz konusu mesaj Alicia Keys tarafından değil de onun hesabına erişim ve tweet’leme yetkisi olan biri tarafından iPhone uygulaması üzerinden atıldı; bu dikkatsizliği de ihtimal dahilinde tutmalı.


Yakın geçmişte de böyle garip durumlar ortaya çıkmadı değil. Örneğin ABD’nin ünlü TV sunucusu Oprah Winfrey Microsoft’un yeni tableti Surface ile ilgili takdir edici düşüncelerini iPad’i üzerinden paylaşmıştı. Başka ünlülerin de anlaşma yaptıkları markaların ürünleriyle ilgili teknolojik ortamdaki mesajlarını rakip cihazları kullanarak verdikleri çok olmuştu.

İlgili >> Gizmodo, The Verge, Twitter (@AliciaKeys)

İLGİLİ HABERLER