Teknoloji

BlackBerry KEYone’ın yeni modeli 6 GB RAM ile gelebilir

blackberry keyone

blackberry keyoneBlackBerry amiral gemisi telefonu KEYone, geçtiğimiz şubat ayında resmiyet kazanmıştı. BlackBerry markalı telefonların üreticisi TCL’in KEYone’ın yeni versiyonu üzerinde çalıştığına dair haberler de kısa bir süre önce gündeme gelmişti. Yeni BlackBerry KEYone olması beklenen akıllı telefona dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Daha önce internete sızan bilgiler, telefonun kabinde Qualcomm Snapdragon 660 işlemcinin olacağını gözler önüne sermişti. Ekran boyutu konusunda bir bilgi bulunmasa da, 3:2 görüntü oranı ve 1620 x 1080 piksel çözünürlük gibi bilgiler de bu sızıntılar kapsamında ortaya çıkmıştı. fiziksel QWERTY klavye ve ortalamanın üzerinde pil ömrü de cihazda bulunması beklenen özellikler arasında sayılıyor.

İnternete sızan yeni bir Geekbench benchmark testi de daha önce ortaya çıkan bilgileri doğruluyor. BBF100-1 kod ismini taşıyan akıllı telefonda sekiz çekirdekli Snapdragon 660 işlemcinin bulunacağı bilgisi bir kez daha tekrarlanıyor. Adreno 512 GPU da bu kurulumun parçaları arasında yer alıyor. Snapdragon 660 işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor.

Yeni BlackBerry KEYone önümüzdeki yılın başlarında tanıtılabilir

BBF100-1’in benchmark testinde tek çekirdekte 1532, çok çekirdekte 4185 puan aldığı görülüyor. Söz konusu puanlar, Snapdragon 660 işlemci için oldukça makul olarak nitelenebilir. Yeni BlackBerry KEYone, büyük ihtimalle önümüzdeki yılın başlarında gün yüzüne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER