Teknoloji

BlackBerry KEYone’ın çıkışı ertelendi

blackberry keyone

blackberry keyoneAkıllı telefon pazarında son dönemde gözler Samsung Galaxy S8 ve S8+’ın üzerinde olduğu için diğer amiral gemisi telefonlar biraz gölgede kalmış durumda. Henüz bir ay önce 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan cihazlar bile bir nebze de olsa arka plana atılmış durumda. BlackBerry KEYone da söz konusu telefonlar arasında yer alıyor.

Resmen tanıtılmadan önce “Mercury” kod adıyla anılan KEYone, uzun bir süre boyunca BlackBerry’nin piyasaya süreceği tek QWERTY klavyeli telefon olacak gibi görünüyor. Şirket, daha önce KEYone’ın nisan ayında piyasaya çıkacağını açıklamıştı. Ancak Kanadalı üretici beklenenden daha yüksek olan talebi daha iyi karşılamak adına telefonun piyasaya çıkışını en az bir ay erteleme kararı aldı. Ancak bu kararın alınmasında Galaxy S8’in piyasaya çıkışının oluşturacağı dalgadan korunma isteği de etkili olmuş gibi görünüyor.

BlackBerry’nin son hissedar toplantısında konuşan CEO John Chen, telefonun nisan yerine mayıs ayında piyasaya çıkacağını dile getirmişti. KEYone’ın üretimini gerçekleştiren TCL Communications’ın Kuzey Amerika bölgesinin başkanı ve genel müdürü Steve Cistulli, gecikmenin nedenlerini Twitter üzerinden açıkladı.

Steve Cistulli, öncelikli olarak KEYone’a yönelik pozitif reaksiyonların çok yüksek olduğunu belirtti. Cistulli, bu ilginin tedarik edilebilecek ilk partideki ürün sayısından fazla olduğunu ifade etti. Stokların hızlı biçimde tükenmesinden endişelenen BlackBerry ve TCL, 1 aylık dönemde daha fazla telefon üretmeyi planlıyor. Bu nedenle telefon, en azından ABD ve Kanada’da mayıs ayından önce satışa sunulmayacak.

BlackBerry KEYone zorlu bir mücadeleye girecek

KEYone, Galaxy S8’in çıkış döneminden kendini sakınmayı başarsa da, bu durum BlackBerry ve TCL’in işinin kolay olduğu anlamına gelmiyor. Galaxy S8’in başarısı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek mümkün değil. Ancak KEYone’ın S8 ve S8+’a yaklaşması çok kolay görünmüyor. QWERTY klavyenin KEYone’a nasıl bir katkı sağlayacağını görmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER