Teknoloji

Video: BlackBerry KeyOne bükülme testinde nasıl bir performans sergiliyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry KeyOne eski klavyeli BlackBerry telefonlarını özleyenler için gayet uygun bir seçenek gibi görünüyor. Ancak bu yeni telefona sahip olmayı düşünenlerin, satın alıp kullanmaya başladıktan sonra ekranına dikkatli bakmaları gerekiyor.

JerryRigEverything adlı bir YouTube kanalı tarafından gerçekleştirilen bir bükme testi videosu, yeni BlackBerry telefonunun ekranının olması gerekenden daha az dayanıklı olduğunu işaret ediyor

Yurt dışındaki bazı forumlarda yeni BlackBerry telefonunun ekranının yerinden kolaylıkla çıktığı, telefonu az bir yükseklikten bile düşürmenin ekranın gövdeden hafif de olsa ayrılmasına neden olduğu şeklinde şikayetler dillendiriliyordu.

Daha önce iPhone 6 Plus’ın piyasaya çıkan ilk parti ürünlerinin de, zayıf metal kullanımı nedeniyle büküldüğünü görmüştük. Buradaki bükülmenin kaynağının ise yapıştırıcı malzemenin yapısından veya eksikliğinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Çoğu telefonda ekran gövdeye yapıştırıcı kullanılarak yerleştiriliyor, ancak görünen o ki, BlackBerry KeyOne’da ekranın yerleştirilmesi sırasında herhangi bir yapıştırıcı kullanılmamış. Bu durumda ekran hafif bir bükülmede bile gövdesinden ayrılıyor.

Bu bükülme ve ekranın yerinden kolaylıkla ayrılması durumu dışında, ekranda kullanılan camın sağlamlığının ortalamının üstünde olduğu belirtiliyor. Videoyu çeken kişi, BlackBerry KeyOne’ın dokunmatik yüzeyli fiziksel klavyesini, lastikten yapılmış arka yüzünü, çift flaşını, kamerasını, kamerayı saran çerçevesini, metal gövdesini; kısacası her bir yerini maket bıçağıyla çiziyor. Kamerayı koruyan camın epey sağlam olduğu dikkat çekerken, diğer bölümler kolaylıkla çiziliyor. Klavyede çizikler olsa bile, dokunma hassasiyetinde bir sorun gözlenmiyor. Bu arada ekranın yanma testinden de başarıyla çıktığını söyleyebiliriz.

Hemen hemen hiçbir kullanıcı bu sayfada yer alan videoda gördüğünüz tarzda çizme, yakma ve benzeri zarar verici işlemlerini BlackBerry KeyOne’a uygulamayacaktır. Bu nedenle söz konusu hasarların istenmeden meydana gelmesi olasılığı düşük. Ancak ekranın gövdeden kolaylıkla ayrılması olayı dikkate değer görünüyor. BlackBerry telefonlarının üreticisi TCL’in bu konuda aydınlatıcı bir açıklama yapması yerinde olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BlackBerry KeyOne Ön İnceleme

İLGİLİ HABERLER