Teknoloji

BlackBerry Key2 yurt dışında 13 Temmuz’da satışa sunulacak

blackberry key2

blackberry key2TCL tarafından üretilen BlackBerry Key2, bundan yaklaşık iki hafta önce resmiyet kazanmıştı. Akıllı telefonun ABD’de 13 Temmuz itibarıyla raflardaki yerini alacağı açıklandı. 29 Haziran’da Amazon ve Best Buy’da ön siparişe çıkacak olan telefona sahip olmak için 649 dolar ödemek gerekecek.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen KeyOne’ın halefi niteliğindeki Key2, tasarım bakımından küçük farklılıklar barındırıyor. Ekran çerçevesinin inceltildiği telefonda, fiziksel klavyenin ise biraz daha büyütüldüğü görülüyor. Ancak bu tasarımda radikal bir değişiklik anlamına gelmiyor. KeyOne’daki Qualcomm Snapdragon 625 yonga setinin yerini Snapdragon 660 alırken, bellek kapasitesi de 6 GB’ye yükseltiliyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara 64 ve 128 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor.

Akıllı telefonun önünde 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Telefonun arkasında ise 12 megapiksel çözünürlüklü çift lensli bir kamera modülü bulunuyor. Key2, kamerasıyla akıllı telefon pazarındaki güncel eğilimlere uygun bir cihaz profili çiziyor.

BlackBerry Key2, diğer özellikleriyle selefinden çok fazla uzaklaşmıyor. Telefonda yine 3:2 görüntü oranına sahip 4.5 inçlik bir ekran bulunuyor. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3500 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Gümüş ve siyah renk seçenekleri bulunan telefon ABD’de SIM kilidi olmadan satılacak olsa da, BlackBerry cihazın AT&T ve T-Mobile gibi operatörlerin şebekelerinde daha iyi çalışacak biçimde optimize edildiğinin altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER