Teknoloji

BlackBerry Key2’nin tanıtım tarihi kesinleşti

blackberry key2

blackberry key2BlackBerry’nin Key2 adlı yeni telefonuyla ilgili çeşitli dedikodular ve spekülasyonlar ortalıkta dolaşıyordu. Şimdi bunlar resmiyet kazanmaya başladı. BlackBerry, 7 Haziran’da New York şehrinde düzenleyeceği özel lansman etkinliği için davetiyeleri göndermeye başladı. Davetiyede Key2 adının da bahsi geçiyor.

Bu telefon geçen yıl Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan BlackBerry KeyOne modelinin takipçisi olacak. O telefon klavyeli tasarımı ve güvenlik odaklı özellikleriyle dikkat çekiyordu. Her ne kadar güvenlik uygulamaları ve servisleri günümüzde ön planda olan müzik dinleme ve film dinleme gibi işler için gerekli olan performansın bir kısmını kırpsa da, KeyOne hedef kitlesi için gayet uygun bir model sayılır.

Eğer BlackBerry markasından ve güvenlik özelliklerinden kopamadıysanız, o hâlde Key2 lansmanı sizi biraz heyecanlandırabilir. Etkinliğin “bir sembol yeniden doğuyor” şeklinde Türkçeye çevirebileceğimiz sloganı, BlackBerry’nin klasik yaklaşımının 2018’in şartlarına göre yeniden düzenleneceğini gösteriyor.

Aslında BlackBerry; Samsung, Apple, Google ve diğerleriyle rekabet edebilmek için geleneksel görünümünü ve fiziksel klavyesini yıllardır düzenlemelerden geçiriyor. Her telefonla birlikte biraz ilerlediğini söylemek yanlış olmaz. Bu nedenle BlackBerry Key2’de nasıl bir tasarım olacağını görmeyi merakla bekliyoruz.

Şimdiye kadar duyduklarımız, cihazın arkasında çift lensli kameranın olacağını işaret ediyor. Tabii ki, parmaklarınızla rahatlıkla kullanabileceğiniz düzgün bir klavye de olacak. Umarız telefonun içinde de yeterli performansı ve işlem gücünü sunan bileşenler olur.

Telefonun lansmanına bir aydan daha az zaman kaldı. Bu nedenle önümüzdeki günlerde yeni BlackBerry Key2 sızıntıları ve dedikodularını görebiliriz. 7 Haziran’da da telefonla ilgili tüm detayları Teknoblog’da bulacağınızı şimdiden belirtelim.

İLGİLİ HABERLER