Teknoloji

BlackBerry KEY2 sızıntısı Snapdragon 660’ın varlığını doğruluyor

blackberry key2BlackBerry KEY2, 7 Haziran’da resmen gözler önüne çıkacak. Resmi tanıtıma saatler kalmışken, KEY2 ile ilgili sızıntılar hâlâ devam ediyor. Ünlü duyumcu Evan Blass, telefona ait olduğunu belirttiği fotoğrafları ve özellik listesini Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı.

Söz konusu özellik listesinde en ilginç detay olarak Qualcomm Snapdragon 660 yonga setinin varlığı göze çarpıyor. Şirket, KEYone’da Qualcomm Snapdragon 625 işlemciye yer vermişti. Sekiz çekirdekli Snapdragon 660 yonga setine, 6 GB RAM’in eşlik edileceği görülüyor. Dahili depolama alanı konusunda ise 64 ve 128 GB olmak üzere iki seçeneğin sunulacağı belirtiliyor. Daha fazla depolama alanı isteyenler için KEY2’da microSD kart desteğinin bulunacağı da sızan bilgiler arasında bulunuyor.

Telefonun ön panelindeki 4.5 inç ekran ise 1620 x 1080 piksel çözünürlüğe ve 3:2 görüntü oranına sahip. Bu ekranın hemen altında ise fiziksel QWERTY klavye yer alıyor. 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera da telefonun ön panelinin üyeleri arasında bulunuyor.

KEY2’da arka kamera konusunda da hatırı sayılır bir sıçrama gerçekleştirilmiş gibi görülüyor. KEYone’ın arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer yer alıyor. KEY2’da ise şirket modaya uyarak çift lensli bir arka kamera modülünü tercih ediyor. Telefonun arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü iki lens yer alıyor. Bu lenslerden biri f/1.8 diyafram genişliği, diğeri ise f/2.6 diyafram genişliğine sahip. Çift tonlu LED flaşın eşlik ettiği kamerayla 4K çözünürlüklü video kaydının da yapılabileceği belirtiliyor.

KEY2, kutusundan Android 8.1 Oreo yonga setiyle çıkacak. Telefondaki 3500 mAh kapasiteli pil ise Quick Charge 3.0 desteğiyle hızlı biçimde şarj edilebilecek. USB Type-C girişine sahip telefonun üst kenarında ise 3.5 mm. kulaklık jakı yer alıyor.

BlackBerry KEY2, ABD’de 649 dolar karşılığında satılacak. Telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde ise 649 avro yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER