Teknoloji

BlackBerry KEY2 sızan belge ve fotoğraflarda kendisini gösteriyor

blackberry key2BlackBerry markalı akıllı telefonların üretimi artık TCL tarafından gerçekleştiriliyor. TCL, BlackBerry markasıyla özdeşleşen fiziksel QWERTY klavyeli akıllı telefon tasarımından vazgeçmeme konusunda ısrarlı görünüyor. Şirketin uzun süredir beklenen “Athena” kod adlı yeni telefonuna ait sızıntılar da bu yaklaşımın sürdüğünü ortaya koyuyor. BlackBerry KEY2 adıyla da anılan telefon, hem TENAA belgelerinde hem de sosyal medyada kendisini gösteriyor.

TCL, bir kan değişikliği yapmak yerine önceliğini BlackBerry’nin sadık müşterilerini cezbetmeye vermişe benziyor. Ancak buna rağmen, günümüzde akıllı telefon deneyiminin temel unsurlarını sağlayabilmek adına tasarımda bazı noktalarda taviz vermek gerekiyor. Bu durum nedeniyle KEYone bazı BlackBerry hayranları tarafından beğenilmese de, şirket görsel anlamda pek fazla değişiklik yapmamışa benziyor.

Athena da görsel açıdan KEYone’a oldukça yakın bir noktada duruyor. Genel hatlar bakımından iki telefon arasında fark görünmese de, Athena’nın biraz daha düz tuşları akıllara BlackBerry Passport’u getiriyor. Klavyenin sağ alt kısmına eklenen yeni tuşun ise uygulama menüsüne hızlı erişim sağlayacağı belirtiliyor.

BlackBerry KEY2, çift arka kamerasıyla KEYone’dan hatırı sayılır ölçüde ayrılacak gibi görünüyor. Kamera bugüne kadar ne BlackBerry’nin ne de TCL’in telefonlarında öne çıkan bir özellik olmuştu. Bu nedenle KEY2’nun nasıl bir kamera deneyimi sunacağı biraz daha merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER