Teknoloji

BlackBerry kesintisinin RIM’e maliyeti 100 milyon dolar seviyesinde olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in geçtiğimiz hafta yaşadığı BlackBerry kesintisi şirket tarişhindeki en kötü servis kesintisi olarak tarihe geçti. Bunun sonucunda Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Güney Amerika, Kanada ve ABD’nin bir kısmındaki kullanıcılar üç gün boyunca BlackBerry servislerine erişemedi. Neyse ki, geçen perşembe günü servislere erişimde gözle görülür bir iyileşme sağlandığı bilgisi geçildi.

Financial Post’u geçtiğimiz cuma günü geçtiği habere göre bu kesintinin Kanadalı şirkete maliyeti 100 milyon dolardan daha fazla. Bunun içinde RIM’in mobil operatörlere, operatörlerin her bir kullanıcıdan aldığı aylık ücretlerin karşılanması da bulunuyor. JPMorgan Chase analisti Rod Hall’a göre, etkilenen küresel trafiğin büyüklüğü dikkate alındığında servis ücreti gelirinden yüzde 5 oranında bir kesintinin olması akla yatkın gibi görünüyor.

Scotia Capital analisti Gus Papageorgiou ise RIM’in zararının 117.7 milyon dolar seviyesinde veya hisse senedi başına 0.22$ olacağını tahmin ediyor. Ancak bunun için RIM’in geride kalan haftasonu içinde kontrolü sağlamış olması gerekiyor. Bu arada, sözü edilen zararlar BlackBerry ürün ve servislerini her gün kullanan kurumsal kullanıcılarının inançlarının sarsılma olasılığını kapsamıyor. Ancak RIM bu tehlikenin farkında gibi görünüyor. Geçtiğimiz perşembe günü görüntülü bir mesaj yayınlayan RIM eşbaşkanlarından Mike Lazaridis RIM’in müşterilerin güvenini kazanmak için vargüçleriyle çalıştığını belirtmişti.

İlgili – Financial Post

İLGİLİ HABERLER