Teknoloji

BlackBerry Jarvis ile otomotiv yazılımlarının güvenliğini test edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry jarvisBlackBerry, “BlackBerry Jarvis” adını taşıyan yeni siber güvenlik yazılımını Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda duyurdu. Bir otomobil fuarında duyurulan Jarvis, ilk etapta sadece otomobil üreticilerine pazarlanacak. Otomotiv sektöründe “karmaşık yazılım tedarik zincirleri” olduğunu belirten BlackBerry, Jarvis’in bunun için çözümler sunduğuna dikkat çekiyor.

Jarvis, BlackBerry tarafından “Bulut tabanlı statik ikili kod tarama çözümü” olarak tanımlanıyor. Çözüm sayesinde otomotiv yazılımlarındaki açıklar rahatlıkla tespit edilebiliyor. Jarvis’ten yararlanacak üreticilere “dakikalar içinde aksiyon almayı sağlayacak veriler sunma” vaadinde bulunan BlackBerry, açıkları manuel olarak taramanın çok uzun bir zaman alacağını hatırlatıyor.

BlackBerry, otomobil üreticilerine Jarvis için kullandığın kadar öde yöntemini öneriyor. Her üretici firma için özelleştirilebilen yazılım çözümü, söz konusu otomobil üreticisinin tüm yazılım tedarik zincirinin taranmasını sağlıyor. Jarvis, hem değerlendirme hem de üretim aşamasında olan yazılımları tarayabiliyor.

BlackBerry Jarvis sağlık ve havacılıkta da kullanılabilir

Jarvis’e çevrimiçi olarak erişebilecek olan operatörler, kullanıcı dostu olarak tanımlanan bir gösterge panelinden yararlanabilecek. Jarvis ile otomobil üreticileri, yazılım tarama sürecini kısaltarak hem zaman hem de tasarrufu gerçekleştirebilecek. BlackBerry Jarvis için diğer kullanım alanları olarak sağlık ve havacılık sektörlerini işaret etse de, bu sektörlere açılım için bir zaman vermedi.

İLGİLİ HABERLER