Teknoloji

BlackBerry: İyi olduğumuz alanlara odaklanmamız gerek

BlackBerry yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. 2013’ün BlackBerry adına iyi geçmediği herkesin malumu durumunda. Rakip cihazların doyuma ulaştırdığı pazarda BlackBerry 10 işletim sistemli akıllı telefonlar hedeflenen etkiyi yapmaktan uzak kalırken, şirket işletim sistemi pazarında üçüncü sırayı Microsoft ve Windows Phone’a kaptırmıştı.

BlackBerry-Q5-inceleme-00016

Ancak 2013’ün yıkıcı etkisine rağmen, BlackBerry geleceğe dair umudunu koruyor. Şirket yeni CEO John Chen’in liderliği altında yeni bir yol haritası ve felsefeyle tekrar doğmayı hedefliyor. Geçtiğimiz hafta iki yeni akıllı telefonu duyuran BlackBerry, yıl içinde bu sayıyı artırmayı planlıyor. Şirketin yeni akıllı telefonlarından biri olan Z3 özellikle Endonezya pazarını, QWERTY klavyeli Q20 küresel ölçekte başarıyı hedefliyor.

BlackBerry ile özdeşleşen bazı unsurları önümüzdeki dönemde yeniden kullanıma sokacak olan şirketin bu kararı sadık BlackBerry kullanıcılarını şimdiden heyecanlandırmış durumda. Ancak BlackBerry’nin bu geri dönüşü, akıllara şirketin BlackBerry 10 işletim sistemli ilk cihaz olan Z10’da neden bu unsurlardan vazgeçtiği sorusunu getiriyor.

BlackBerry’nin küresel ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Francois Mahieu bu soruya ”Herkes hata yapabilir” cümlesiyle cevap veriyor. Satışlarının beklenenin altında kaldığını söyleyen Mahieu, bunun kimse için sürpriz olmadığını ve pek çok farklı alanda daha iyi çalışmaların yapılabileceğini dile getirdi.

BlackBerry’nin iyi olduğu alanlara odaklanmaları gerektiğinin altını çizen Mahieu, başkasını taklit etmeye çalışmalarının yanlış olduğunu söyledi. Mahieu kullanıcıların kendilerine verdiği mesajı aldıklarını ve BlackBerry’yi BlackBerry yapan değerlere döneceklerini sözlerine ekledi.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER