Manşetler

BlackBerry için Facebook güncellendi, BBM ile bağlar sıkılaştırıldı

RIM, BlackBerry için Facebook uygulamasını güncelledi. 3.3 versiyon numaralı yeni sürüm yepyeni bir görünüm ve yeni özelliklerle birlikte geliyor. Yapılan tasarım değişiklikleriyle birlikte BlackBerry cihazları üzerinde Facebook kullanımının geliştirilmesi, kullanıcıların sosyal ağ ile BBM’i birlikte daha etkin şekilde kullanması amaçlanıyor. Uygulama BlackBerry World üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

BlackBerry Messenger entegrasyonu sayesinde kullanıcılar Messenger’daki arkadaşlarını Facebook üzerinde de kolaylıkla bulup onlarla sosyal ağ üzerinden sohbet etmeye başlayabiliyor. Eğer Facebook’taki arkadaşlarınızın hangilerinin BlackBerry Messenger’ı kullandığını görmek istiyorsanız, Facebook duvarınız üzerinden PIN kodunuzu paylaşabilirsiniz. Bunun ardından PIN kodunuzu gören BlackBerry Messenger kullanıcısı arkadaşlarınız sizi BBM’de de iletişim kurmaya davet edebilir.

Facebook arkadaşlarını arkadaşlıktan çıkarmak da daha kolay hâle getirilmiş. Yeni versiyonda bizzat uygulama içinden arkadaşlıktan çıkarma imkanı tanınıyor. Özetleyecek olursak yukarıda belirttiğimiz yenilikler ve BlackBerry Messenger entegrasyonu sayesinde BlackBerry kullanıcıları her iki sosyal ağın en iyi taraflarını birleştirme, hem BlackBerry Messenger hem de Facebook hesaplarını birlikte en iyi şekilde kullanma fırsatı elde edecek.

Yukarıda belirttiğimiz gibi özelliklerin yanı sıra tasarımda da bazı değişiklikler yapıldı. İkonlarda bazı yenilemeler yapıldı, böylelikle kullanıcı arayüzü göze daha hoş gelecek hâle getirildi. BlackBerry için Facebook 3.3 versiyonu kullanıcıların fotoğrafları daha hızlı görüntülemesini sağlıyor, ayrıca daha önceki versiyonlarda olduğu gibi fotoğraflar yüksek çözünürlükte görüntülenebiliyor. Kullanıcılar fotoğrafların tam boyutunu görüntülemenin yanı sıra sadece küçük resim versiyonlarıyla da yetinebiliyor.

İlgili >> BlackBerry World, BlackBerry Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER