Teknoloji

BlackBerry Ghost Hindistan’da üst sınıf Android pazarında şansını deneyecek

blackberry ghostBlackBerry artık akıllı telefon üretmese de, şirketin hâlâ değerli olan markası akıllı telefon pazarında varlığını sürdürüyor. Ünlü duyumcu Evan Blass tarafından fotoğrafı paylaşılan BlackBerry Ghost isimli telefon da bu yolculuğun en yeni örneklerinden biri olacak gibi görünüyor.

Hindistan pazarı için hazırlanan ve üst segmentte konumlandığı belirtilen Ghost’un altında ülkenin telekom devi Optiemus’un imzası bulunuyor. Optiemus, geçtiğimiz yıl Hindistan ve komşu ülkelerde BlackBerry markalı cihazlar geliştirmek ve satmak için lisans almıştı.

Şirketin aldığı lisans Sri Lanka, Bangladeş ve Nepal’i de kapsıyor. Geri kalan pazarlarda ise Çinli TCL tarafından geliştirilen, üretilen ve dağıtılan cihazlar BlackBerry Mobile markası altında pazarlanıyor.

BlackBerry Ghost’un fiyat etiketinde yazacak rakam bilinmiyor. Akıllı telefonun Hindistan dışında satılıp satılmayacağı da belirsizliğini korusa da, bunun gerçekleşmesi pek muhtemel görünmüyor. Ghost, her şeye rağmen, BlackBerry markasının üst sınıf akıllı telefon pazarının hızını yakalaması için atılmış önemli bir adım niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER